Helgen som inte blev som vi ville

I fredags åkte vi ifrån Gotland med rädsla för att det skulle bli så blåsigt att vi inte skulle kunna ta oss hem igen. Aldrig hade vi kunnat ana att vi höll på att bli kvar på fastlandet av andra orsaker. 

(null)

Bobilen rullade av båten i Oskarshamn och kom sent i fredags fram till Jönköping. Där var det kallt. De flesta i vår flock var på dåligt humör och stämningen hade inte många poäng att komma med. 

(null)

Lördagen började något bättre men den kunde varit bättre. Winston sprang fyra lopp. En disk, ett slarvlopp där mycket gick fel och två agilitylopp som ledde till två SM-pinnar att lägga till samlingen inför nästa års SM-kval. 

(null)

Stämningen blev bättre och bobilen rullande mot Oskarshamn där det var Rallylydnad på söndagen. Vi hade en mysig kväll med härlig fullmåne på parkeringen vid Oskarshamns brukshundklubb. Under natten började det blåsa igen och så kom regnet. 

(null)

Återigen var humören dåliga. Det blåste värre och värre och dessutom regnade det hela förmiddagen till SMHI:s trots. Appen sa ju att det INTE skulle regna. Tältet höll på att blåsa iväg. Det gick dåligt att banka ner pinnarna för det var sten i marken. I sista stund innan det skulle lätta fick jag fälla det. Dottern skulle precis in på sin andra runda och blev stressad. Rundan gick inte som förväntad och jag fick skulden. Blä! 

(null)

En runda med 94 poäng gav ett Cert men vad är 94 poäng mot 100? Räcker liksom inte till att klättra i SM-kvallistan tycker dottern som har allt för höga krav på sig själv och svårt att se det positiva.  Varför nöja sig med SM i en gren när man kan satsa på 2? (Läs det med ironi.) Men är humöret dåligt så är det. 

Då startar inte bobilen!!!
Får ringa efter bärgare som får igång den men den går inte att stänga av. Vi håller den igång i 5, FEM! timmar och checkar in sist på båten. Står längst bak för att inte hindra andra när de sen ska av. Väl i Visby möter oss en ny bärgare som får igång oss igen så att vi kan lämpa av allt, hundar och ett trött barn hemma och sen köra den direkt till verkstaden. 

Dessutom hade destination Gotland bokat in oss i den sista djurhytten som de glömt att den renoverades. "Vi kunde ju få sitta i djursalongen i stället?" 
Vi krävde vanlig hytt för att Lilla H skulle få sova och jag och dottern satte oss i djursalongen med våra 4 fyrbenta.

(null)

Men det vi hade oroat oss för, att det skulle gunga, märkte vi knappt något av. Vi hade medvind hela vägen från Oskars. Just nu känns nästa resa långt bort. Aldrig mer!! Men jag vet, jag ändrar mig snart och då är vi på tur igen. Men fy vilken jobbig helg det här var! 

Kommentarer :

#1: mammakero

En mardrömsfärd! Förstår känslan "aldrig mer" dyker upp. Det är svårt att ta sej igenom dåligt humör oxå. Särskilt om det är flera som är på dåligt humör samtidigt. Ni får pusta ut och ta det lugnt ett tag, så kommer allt att kännas bättre! Kram!

skriven
#2: Malin B

Men åh! 😔 Tur att ni kom hem men vilka upplevelser med bobinen när humöret inte hade någon reserv att ta av... Tut att man brukar kunna skratta åt eländet - efter ett tag. Kram!

skriven
#3: Erika

Det är liksom typiskt att en massa trista grejer händer på samma gång så att man ska manglas!

skriven
#4: Lotta

Allt på en gång, nu kommer ni vara befriade från elände för en lång tid framöver. Bara trevligheter ser jag i min kristallkula :-)
Hoppas ni är på G snart igen, hur som så har ni fina och gosiga hundar.

Kram

skriven
#5: gun

Blåst har vi haft här... och det fick du ju känna på:).
Finns inger värre än bilar som inte startar och på en färja dessutom . Jag skulle få panik.
Det är nog svårt för en ungdom att känna sig nöjd. Men duktig är hon.
Kram gun

skriven

Kommentera inlägget här :