Vintertid mitt i hösten

(null)

Vintertid låter så deprimerande. Vi har ju liksom bara kommit in en liten bit på hösten. Inte är det vinter än, inte. 

(null)

Jag ser gärna att jag får njuta lite av hösten innan den tjocka jackan kommer fram. Men ja, jag vet. Snart är vi där. 

(null)

Vi traskar på, på våra vägar och nyponen lyser röda. Nästan lite juligt.  Vi har passerat "8 veckor kvar till jul" och det är dags att börja räkna ner. 

(null)

Det är inte en fyra veckor kvar till advent och vi vet ju hur fort det går från advent till jul. 

(null)

Men den här veckan är det höstlov på Gotland och vi har höst. Ganska varmt har vi haft också men nu ska det bli kallt. Frost! 

(null)

Gillar jag vintertid? Då menar jag klockans vintertid. Om något år slipper vi förmodligen flyttafram eller flytta tillbaka. Men jag är inte säker på att jag vill ha vintertiden som normaltid. Visst är det aningen skönt med lite ljus på morgonen, men det är skönt med lite, lite ljus på eftermiddagen också. 

(null)

Vad föredrar du? 

(null)

Hur som helat så går det fort nu. Så håll i hatten för gubbenhöst ger snart plats åt Bore. Motorcyklar och hundträning

Gotland Grand National är en geggig motorcykeltävling, vi pratar enduro, som körs på Gotland dessa dagar. Vi bor granne med banan, typ. Hela tävlingen går av stapeln på ett militärt övningsområde som ligger någon kilometer söder om "vårt". 

(null)

Men vi har blivit bekväma. Vi tittar på "GGN" från soffan. Förr var åtminstone maken ner på plats och såg på den geggiga tävlingen. Han har kört också, om vi tittar ännu längre tillbaka i tiden. Själv har jag ett förflutet på två hjul men lämnade den världen för länge, länge sen och känner ingen längtan tillbaka. 

(null)

Men titta lite är ganska kul. Man vet hur det är, så att säga. 
Innan jag landade i soffhörnet för att se enduro på TV:n, tog jag mig till Brukshundklubben tillsammans med Chill. 

(null)

Rallygänget på Visby Brukshundklubb är ett gäng som tränar tillsammans och har en bra stämning. Alla har inte det, bra stämning alltså. Många klubbar eller andra sektorer på min klubb är allt annat än bemötliga och roliga gäng, tyvärr. Det är mycket vanligt på Brukshundklubbar runtom i Sverige, att Agilityn är förvisad till bortre hörnet på träningsplanen. Helst där det inte finns något lyse. Rallyn får ofta höra att de "tar plats" med alla sina skyltar. Trist attityd och dålig stil tycker jag. Och dessvärre är det inte ett dugg annurlunda på "min" klubbb. 

(null)

Men Rallygänget tränar ihop och det tycker jag och Chill är kul. Idag fick vi jobba på ordentligt. Löptik var på plats och min unga herre tyckte det var jobbigt att hålla alla celler på rätt plats. Det finns ju drifter som unga herrar måste lära sig att tygla. 

(null)

Men jag är en hundförare som gärna tränar med svåra förhållanden. Hunden måste ju lära sig att fokusera. För på tävling, när det är skarpt läge, måste ju allt fungera. Nu när jag landat framför enduro på TV:n har Chill gått ner för räkning. Ibland passar namnet vi gett honom, men det är inte ofta vi ser honom "Chilla" på det här sättet. 

När hösten kom på riktigt

Andra helgen i oktober åkte vi genom södra Sverige för att besöka Skåne. Självklart stod det tävling på chemat men jag och maken såg det också som en liten minisemester. 

(null)

Större delarna av torsdag och fredagen regnade det. Ett riktigt höstrusk. 

(null)

Men det kan vara ganska mysigt att hänga i husbilen när det ruskar av vindbyar och smattrar på taket. 

(null)

Tills man ska ut med hundarna. Eller snarare kommer det jobbiga, när man kommer tillbaka. Alla våta kläder, skor och våta hundar ska stuvas undan på det snåla utrymmet. 

(null)

Men det är bara att gilla läget.

(null)
 
Efter agility i Ystad svängde vi hastigt upp mot Klippan och när söndagens tävlingar var klara åkte vi mot Oskarshamn för hemfärd igen. Torsdag till Söndag och plötsligt inser vi att träden verkligen bytt färg över dessa dagar. 

(null)

Jag älskar allt det gula och oranga och i år verkar alla träden intagit dessa färger. 

(null)

Hur gick det då? Ja vad ska man säga? Winston och Winstons matte springer på näst snabbaste tiden. Men vad hjälper det när ett hinder rivs? "Nära skjuter ingen hare", heter det ju. 

(null)

I Klippan på söndagen var det tuffa förhållanden som gällde. Inga meriter med hem i bagaget men nära, nära. 

(null)

Nu lämnar vi det och blickar framåt!