Debuten

Bobilen styrdes mot Norrköping och där skulle jag tävlingsdebutera tillsammans med Chillman! Tjoho!!
Jag hade aldrig kunnat tro att Chill och jag skulle kunna stå på startlinjen i Rallylydnad innan han fyllt ett år. Aldrig!! Men så blev det! 

(null)
Min stora svaghet är att jag många gånger tror att jag har koll på läget. Jag har följt några trådar på socialamedier och läst lite här och lite där. Fine, tror jag och menar att jag nog har full koll. Det mesta verkar vara tillåtet i Rallylydnad så varför skulle det inte vara tillåtet att tävla med sele på hunden? 

(null)
Förstår ni hur förvånad jag blev när domarens skrivar ropade upp mitt namn och berättade att jag dessvärre var diskad i första rundan. De var ändå snälla nog att berätta det så att jag kunde byta till halsband i nästa runda. Tur det var dubbla starter så jag kunde göra rätt. 

(null)
Det gick bra för oss. Chill gick en godkänd runda till slut och det fastän jag gått bort mig vid en skylt och missat 10 poäng. Så jag åkte från Norrköping nöjd och glad. 
Sen har vi nittonåringen och fantastiska Winston. De hade hela sex lopp i Rallylydnadens högsta klass, mästarklass, att tävla under helgen. De debuterade i klassen på lördagen och fick nästan inga avdrag på lördagens två rundor. Två cert tog de hem och allt stod på topp. 
När söndagen grydde hade hon stora förväntningar. Men så svåra rundorna var! Nästan inga hundar klarade av godkänt resultat och när sista loppet var kvar hade hon nästan tappat hoppet. Men som dagens sista ekipage gick hon in och gick en fullpottare. 100 poäng, vinst och tredje certet. Rallylydnadschampion! Tjoho! Hur bra kan de bli?! 
(null)
Men de fick kämpa!!
Som vanligt fanns ingen tid att fira. Hemfärden började och 18 timmar senare landade vi slutligen hemma igen. En bit lunch och så kastade vi oss iväg för att jobba. 


Kommentarer :

#1: mammakero

Ett stort grattis till er båda!
Bra jobbat av er alla 4 och extra poäng till dej som orkade köra hem efter allt som hänt!
Och jobba som vanligt!
Kram!

skriven
#2: Erika

Supertoppen att du och Chill, som är så ung, tog med er ett godkänt resultat! Och vad ska man säga om din dotter och Winston... Vilka tävlingsmaskiner😀!Hälsa och gratta massor!

skriven
#3: Malin B

Vilket gäng ni är! ❤️ Grattis till er alla. Så kul det är att få dela detta med er så hur kul känns det då inte för ER att vara så nära varandra i detta intresse? ❤️

skriven
#4: Linda/Candygirl

Så bra jobbat. Heja er.

skriven
#5: Lotta

Underbart! Och ett stort grattis till er och ett extra extra grattis till 19-åringen med sin duktige partner. Grymt bra! Jag tävlade i onsdags fast på låstas, det var kursledaren som hade fixat en tävling till oss. Eddie nollade på hur många saker som helst på appellen. Spåret villade han bort sig på, han brukar vara klockren. Budföringen som han springer som en pil på, satt han bara där och glodde som om han var fastspikad. Sedan hittade han en löktiksdoft mitt på planen och den var väldigt intressant. Men men en väldigt rolig erfarenhet. Jag har ju aldrig tävlat innan så det var skönt att ha den gjord även om den bara var på låtsas. Nu tränar vi inför en riktig tävling i september. Längtar! Ska bara träna bort alla dubbelkommando :-)

skriven
#6: Bosse Lidén

Vilken härlig avslutning av en veteran av klass.
Grattis.

skriven
#7: Gittan

Så härligt för er och vad duktiga ni är. Så fina hundarna är och det är säkert kul att åka ut på tävlingar. Och speciellt när det går så bra, grattis till er alla.

skriven
#8: gun

Grattis till er båda och bra jobbat. Då passerade du där jag bor:) när du åkte färjan från Oskarshamn.
Var du inte trött efter en sådan intensiv helg??
Kram gun

skriven

Kommentera inlägget här :