Jag har beställt fint väder

I helgen är jag barn, tävling och träningslediga. Då har jag beställt fint väder så att jag kan rota runt utomhus. Växthuset ska få växa i år och det måste städas ur. Själva huset ska inte få växa men jag tänker odla I huset i år. Två tidigare år har det varit sådan vattenbrist och med våra fastlandsturer har inte tiden och passningen blivit befogad. Därför har jag valt att inte så något. Men i år, då ska det prunka av tomater i växthuset (hoppas jag). 
(null)
 
Något annat som växer, är den här. Alltid kul när det börjar blomma oavsett tid. 

(null)

Och i veckan har dessa efterlängtade blommor dykt upp längs en skogsväg som vi brukar gå. 

(null)

Jag älskar dem över så mycket annat. Har alltid velat plocka famnen full och ta med hem. Snart ska jag plocka en bukett också men skaften ska få växa till sig lite. Dessvärre klarar de inte så många dagar i vas på bordet innan kronbladen ramlar. Vitsipporna är mer tacksamma på det sättet. 

(null)

Det börjar torka upp längs våra stigar våren hänger verkligen i luften. Och visst visade SMHI att det skulle bli fint väder på lördag. Tjoho! Hoppas det stämmer.
Det där med träningsfri helg, betyder inte att jag inte kan träna hundarna på egen hand. 
Hoppas det finns tid för ett spår och kanske lite lydnadsträning. Kommentarer :

#1: mam

Orkade inte odla något förra året. Vilken skörd jag fått om jag gjort det... Vet inte hur jag vill göra iår, det känns som jag inte vill det. Troligen blir det inte något odlande i år heller.

skriven
#2: Lotta

Jag odlade potatis och lite örter på ön förra året. Inte lika mycket potatis som det brukar bli pga torkan men de som kom smakade mycket bra. I år ska det bli lite mera odlat, ärter, morötter och lite annat smaskigt. Tyvärr kan jag inte ha tomater eftersom de kräver lite mera passning.
Det ska bli kanonväder framöver om prognosen stämmer och det hoppas vi. Idag har det verkligen varit kanonväder. Jag håller på att cykelträna Eddie, vi tränar in kommandoordet "pedal". Tänkte att ha honom lös när vi cyklar framöver för nu det är färdigåkt i vagnen. Ännu så länge funkar det väldigt bra och han sköter sig perfekt. Kul med lite variation från övrig träning.

Trevlig helg!

skriven
#3: Malin B

Härligt när det blommar! 🌸 Jag har fem Amaryllislökar som aldrig blommat om. Börjar tro att de är preparerade för att inte blomma om men när jag ser din knopp ger det mig ett hopp!!!

skriven
#4: Marianne

Blåsippor :) så fina.
Verkar dom om du bestämde fint väder över hela landet, tack.
Förr odlade jag en del, men på senaste år har det inte blivit något, men det är ju en himmelsk skillnad på tomater från egen planta eller från butik.

skriven
#5: Gittan

Visst är det härligt att se solen och här är det så fint väder i dag. Vi längtar till ön nu men det kommer nog så småningom.
Amaryllis är ju fint när den än blommar, den står ju så länge med. Trevlig söndagskväll till dig.

skriven
#6: gun

Oj, blåsippor.... än har jag inte sett dom här men fjärilen såg jag idag.
Växthus skulle jag gärna vilja ha, så jag förstår att det kommer prunka med alla dina odlingar. Härligt att se amaryllisen i knopp den här tiden. Gröna fingrar?
Kram gun

skriven
#7: Erika

Skönt för dig att kunna lägga upp helgen lite som du vill!

skriven
#8: Bosse Lidén

Söndagen blev ju perfekt. I alla fall i Visby.
Blåsippor är det något extra med. :)

skriven

Kommentera inlägget här :