Plus och Minus

Ska man börja med det tråkiga eller det roliga?  Det är bäst att börja med det tråkiga för då har man det roliga kvar i minnet. Men om det tråkiga är allvarligt kan känslan bli konstig om man "slätar över det" med roliga nyheter efter.

(null)

Nike har under ganska lång tid haft en knöl/svulst på svansen. En bit från svansroten har hunden en körtel och den har kapslat sig på honom. Ganska vanligt tydligen och det blir liksom som en stor finne som inte ger med sig. Veterinären snittade den för ett år sen men det blev inte bra och under våren har det varit extra besvärlig. Därför bad vi veterinären ta ett nytt beslut om vad vi skulle göra, i samband med att vi röntgade Chill. 
Dessutom har det börjat växa en vårt-liknande sak på huvudet och de andra hundarna vill gärna hjälpa till med att få bort den. Inte så bra! 

(null)

Beslutet var tungt men svansens knöl går inte att ta bort. Det finns liksom inget kvar att sy ihop med, om ni förstår? 
Nu är Nike sen 9 dagar tillbaka kuperad och knölen på huvudet är också borttagen. Det var tungt att ta beslutet men Nike är i övrigt en pigg kille och för oss fanns inga andra alternativ. 

(null)

Han har återhämtats sig bra efter operationen och det har inte varit några bekymmer med läkningen. Igår kom svaren på proverna som togs på knölarna. Cancer! 

(null)

Veterinären bedömer att de fått bort allt och arten är inte aggressiv vilket gör att risk för spridning till andra organ är liten. 
Plötsligt känns beslutet att ta bort svansen såå rätt. 

(null)Kommentarer :

#1: mammakero

Den där cancerskiten! Överallt dyker den upp och förpestar sin omgivning! Vilken tur att ni tog svansen i alla fall. Så rätt fast det gjorde ont i hjärtat att besluta. Det känns skönt att höra att den förpestande cancern är borttagen.

skriven
#2: Erika

Puh! Vilken tur att ni opererade!!

skriven
#3: Malin B

TUR att ni tog detta svåra beslut!!!!

skriven
#4: Lotta

Skitcancer!! Tur i oturen att det var svansen, så slipper de vara inne i kroppen och operera. Med all säkerhet är han lika söt utan svans. Vilket fantastiskt fint foto på dina hundar där på grusvägen. En riktigt önskebild.

skriven
#5: Linda

Men usch då. Hoppas hoppas det räcker med en operation som nu är gjord. Håller tummarna. Hårt.

skriven
#6: Bosse Lidén

Skönt att läsa att den inte var aggressiv och att operationen gick bra.

skriven
#7: gun

Så skönt att läsa att det gick bra med operationen. Vilka fina bilder du tagit på vovvarna.
Kram gun

skriven

Kommentera inlägget här :