Jag fattar inte??

Jag fattar inte, jag hinner fatta och fattar därför ännu mindre. 
Jag har ännu vinterkläder hängande i hallen och vinterskorna står och dammar. Men ute pågår sommaren redan. 
Frågorna om när jag ska ha semester kommer ideligen och när jag bläddrat i kalendern känns det som om det saknas sidor. 
        (null) 

Sen sist har nittonåringen och Winston tävlat agility på hemmaplan. En SM pinne blev det och det är första pinnen att samla på hög inför SM 2020. Kvalperioden är från mitten av maj nämligen. Man ska ha fyra pinnar i hopp- och fyra iagilityklass för att kvala till SM.  Det lyckades de med i förra kvalperioden och just i denna stund, sitter jag på en åker i Klippan och i morgon börjar SM i agility.  
Åkern är campingplats för vagnar och bilar. Rad upp och rad ner med nervösa SM-ekipage. 

(null)

Nu sitter vi och laddat upp. Imorgon 7.30 öppnar besiktningen för samtliga hundar. Sen brakar det igång. Plus och Minus

Ska man börja med det tråkiga eller det roliga?  Det är bäst att börja med det tråkiga för då har man det roliga kvar i minnet. Men om det tråkiga är allvarligt kan känslan bli konstig om man "slätar över det" med roliga nyheter efter.

(null)

Nike har under ganska lång tid haft en knöl/svulst på svansen. En bit från svansroten har hunden en körtel och den har kapslat sig på honom. Ganska vanligt tydligen och det blir liksom som en stor finne som inte ger med sig. Veterinären snittade den för ett år sen men det blev inte bra och under våren har det varit extra besvärlig. Därför bad vi veterinären ta ett nytt beslut om vad vi skulle göra, i samband med att vi röntgade Chill. 
Dessutom har det börjat växa en vårt-liknande sak på huvudet och de andra hundarna vill gärna hjälpa till med att få bort den. Inte så bra! 

(null)

Beslutet var tungt men svansens knöl går inte att ta bort. Det finns liksom inget kvar att sy ihop med, om ni förstår? 
Nu är Nike sen 9 dagar tillbaka kuperad och knölen på huvudet är också borttagen. Det var tungt att ta beslutet men Nike är i övrigt en pigg kille och för oss fanns inga andra alternativ. 

(null)

Han har återhämtats sig bra efter operationen och det har inte varit några bekymmer med läkningen. Igår kom svaren på proverna som togs på knölarna. Cancer! 

(null)

Veterinären bedömer att de fått bort allt och arten är inte aggressiv vilket gör att risk för spridning till andra organ är liten. 
Plötsligt känns beslutet att ta bort svansen såå rätt. 

(null)A är bäst

Visst blev det A-höfter! Tjoho så glad jag är för det. Armbågarna på lille Chill är helt utan anmärkning de också. Frisk som en kärna och OK stämpel i rumpan. Nu kan vi börja bygga muskler och jobba hårdrar. 

 
(null)

Han har självklart fått röra på sig och springa så mycket han vill men nu kan vi börja arbeta koncentrerat. Börja träna balans och hoppa. Det är sånt jag brukar vänta med tills efter 1 år och röntgade. Då vet man att allt är okej. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Lilla H gillar att busa med honom och då kan det gå vilt till. Bollar, jaga och kampa är livet, tycker Chill. 
(null)