Vi har tävlat!

Vi, jag och Chill tävlade Rallylydnad i 30 graders värme. Phu, kan man säga. Man håller sig självklart i skuggan. Man hittar en skuggig plats att värma upp på och så är det dags att gå ut på tävlingsplanen och...... chock! Solen gassar, gassar, bränner. Huvudet kokar efter en stund och där ska man liksom leverera. Man ska hålla focus och vara skärpt. Man ska peppa, dirigera och stödja hunden i momenten och man ska samarbeta.
 
(null)

Och det gjorde vi. Jäklar, så vi gjorde det! 

(null)

Men var jag nöjd? Ja, men inte mer. Jag tyckte inte jag kände igen min hund. Han kan liksom bättre. Så när vi gick sista skylten och ut från plan, så va jag just, nöjd, inte mer. Nittonåringen, mammas ständige support och  hejarklack tyckte mamma var petig. Och så är det! Jag är petig och känslan betyder mer än bedömning..... ibland. 

(null)

Resultatet kom ut och jag fick veta att jag bara fått 2 poängs avdrag. Wow, var det så bra. Kul, jag är ännu helt oförstående och lite torr, jag tror att många gått 100 poängs rundor. Hm, en lätt bana, säkert.
För i Rallylydnad börjar man med 100 poäng, sen görs avdrag efterhand som man gör fel. Samarbetet är viktigast, man får inte sträcka kopplet eller trampa runt på stället. Vid varje skylt står en anvisning om vad man ska göra. Sätta hunden framför, sitta eller ligga vid sidan. Stanna och hunden ska stå, eller springa och hunden ska gå runt dej i lugnt tempo för att sen springa vid sidan till nästa skylt. Man får prata, visa med hand eller axlar. Men man ska ha koll på fötterna och man får inte ta på hunden.  Sen finns det massor av regler och många fler skyltar. 
(null)

Men se, 98 poäng blev en delad seger. Dessutom var det visst Klubbmästerskap också. Tjoho det tog vi hem det också. Sen laddade vi om och gick en ny runda för en ny domare. Där gjorde vi bort oss helt på en skylt och slutade med 90 poäng som ändå räcker till uppflyttningsresultat. 
Man ska ha gjort tre rundor med minst 75 poäng i nybörjarklass för att få en titel och sen kunna flytta upp i fortsättningsklass. Och det har vi gjort nu! 
(null)

Nu heter min lilla kille RLD N Tribusas Malvasson Churchill och snart blir han 15 månader. 

RLD N står för Rallylydnad Nybörjardiplom

Kommentarer :

#1: Erika

Grattis igen! Jättebra gjort i värmen!

skriven
#2: Birgitta Jacobsson

Grattis och så bra gjort och i den värmen också. Så duktiga ni är.
Varmt har det varit men nu är det mer normalt väder. Ha en skön dag.

skriven
#3: Lotta

Grattis! Vad duktiga ni är! Eddie och jag håller på att lära oss rallylydnad. Jag hoppas också kunna tävla några gånger för det hade varit kul. Vi får se, jag lovar inget.
Lycka till!

skriven

Kommentera inlägget här :