Lugnet kom efter stormen

Natten mellan tisdag och onsdag brakade stormen loss på Gotland. Maken väckte mig kvart över 5 då våra plåtar över poolen höll på att ge sig iväg. 
Sen höll vindarna i sig hela onsdagen. Men i torsdags lugnade sig vindarna till enbart stormstyrka i byarna. 
(null)
Skogen ligger som plockepinn på vissa ställen. 

(null)
Men våra poolplåtar hann vi regla där på morgontimmarna. Upp mot 35 m/s blåste det i byarna så det tog i rejält. . Några grejer flög runt i trädgården men annars har vi klarat oss bra. 

(null)
Men träd och grenar ligger utspridda överallt. En studsmatta med skyddsnät stod mitt på en åker och en granne i kvarteret har fått sitt växthus på sned (kraschat). 

(null)

Som jag skrev, så blåste det ännu på torsdagen men då "blåste" det normalt. Kallt som sjutton och vinden gör att det lätt känns som minus 7 fast det i själva verket ligger runt nollan. 
Så i morse, fredag, klädde jag mig som vanligt kl 6 för att gå iväg på morgonpromenaden. Har man frusit i vindarna ett par dagar, klämma sig ordentligt. Men vilken chock jag fick! Efter ett par hundra meter inser jag att det är milt och helt vindstilla. SÅ tyst och SÅ varmt. 
Varmt kommer det inte bli i morgon. Då är det hemmatävlingar i agility med massor av starter. Det blir en lång dag i ridhuset vid Muldes. Kalla fötter och klädd som en Michelingubbe. 

Slänger in en länk till Winstons årsresumé HÄR för en som är intresserad. Kommentarer :

#1: mammakero

Ja, jösses som det blåste natten till onsdag hos oss! Hade mycket svårt att sova då vinden kom från det håll mitt rums alla fönster vätter mot. Konstigt nog var det ingenting i trädgården som blåst bort, men på promenaden samma onsdag hittade jag massor av saker som blåst bort och gått sönder. Ändå fick ni ta emot ännu starkare vindar än vi!
Kollade in Winstons år, så roligt att se!

skriven
#2: Malin B

Vilken fantastisk bästa vän ni har och superduktig dotter! ❤️ Vilken kondition det krävs för fina resultat. Kul att få se filmen!
Tänkte på dig då det pratades om storm och Gotland! Här hade vi det strömlöst i sju timmar. Jag var så tacksam över att det inte blev värre här och att jag var ledig och inte behövde tänka på nedblåsta träd. 🙏

skriven
#3: Birgitta Jacobsson

Här har det också blåst rejält och jag tänkte på dig när det var strömlöst.
Trevlig kväll till dig.

skriven
#4: Erika

Otäckt med stormen!

Har bekanta i norra Uppland som bland annat fick sitt växthus sönderslaget. Hu!

skriven
#5: gun

Vi märkte knappt inte av stormen men ni fick det desto värre...tanken var att vi skulle åkt över till Visby i onsdags och varit där ett par dagar men så blev det inte!
Vilken duktig dotter du har.
Kram gun

skriven
#6: Lotta

Underbar film! Har kollat på den tre gånger nu, din dotter är såååååå duktig, underbart att se. Jag ska upp till stugan i morgon så jag hoppas att allt som inte var inburet står kvar. Studsmattor har ju en benägenhet att flytta sig när det blåser. Vi får se!

Ha en bra vecka!

skriven
#7: Linda / Candygirl

Otäckt med vädrets makter. Det kan verkligen ställa till det. tur ni klarade er bra. Kommer ni drabbas av den här nya idag också?

skriven

Kommentera inlägget här :