En annorlunda tävlingshelg

Sista helgen i februari blev årets första tävlingshelg för Winston och nittonåringen. Freestyle var det som stod på schemat och tävlingen gick i Kungsör.  
Planen var från början en helt annan. Jag och maken skulle på en konsert i huvudstaden och hundar och nittonåringen skulle möta upp där för att vi skulle köra till Kungsör på söndagen. Men så blev det inte. Konserten ställdes in. Sen planerades ävlingen så att starterna skulle gå sent på söndagen och Winston kom inte med i några lopp då det var så många starter och de var tvungna att lotta bort några. Vi planerade om hela rutten i en hast. 
(null) 
Därför åkte vi inte förrän på söndagsmorgonen. Vår plan var att rucha av båten mot tävlingsplatsen som skulle ha samling i Winstons klass 13.30. 
(null)     
Winston och nittonåringen har byggt upp ett klass 2 program och det var debut för de båda i den klassen. På bilderna ser ni hur de tar tillfället och tränar i Almedalen. 
(null)     
Det gäller att kunna hålla fokus även på allmän plats där kanske folk stannar till och tittar eller någon promenerar förbi. Winston är enormt duktig på det. Ja, hans matte också! 
(null) 
Väl på plats i hallen i Kungsör, visade det sig att vi hade många timmar tillgodo. De var rejält försenade. Chill va med på turen och fick massor att passivitet och miljöträning. 
(null) 
Tillslut lessnade även han. Duktiga lilla pälsling! 
Vi var glada att vi planerat att stanna på fastlandet till måndagsmorgon. För det tooooog tiiiiiiid! 
(null)     
Det var dubbla klasser och därför två tävlingar på en dag, kan man säga. Man kör samma dans/program men domarna byts ut. Freestyle ska bestå av samarbete mellan hund och förare i ett program som sätts ihop till musik. Domarna ger poäng ungefär som på konståkning, kan man säga. 
Första rundan gick utomordentligt bra. Lite ofokus och Winston kunde inte låta bli att skälla lite i all glädje. Men det gör inget så länge det inte stör programmet. Kommer de av sig lite, är nittonåringen fantastisk på att improvisera. Och så länge det ser bra ut, så är det just det som bedöms. 

(null)

Det är så otroligt roligt att åka med de här två. Jag är så glad att jag ännu får åka med och att de vill träna tillsammans med oss, mig och Chill. Jag ger råd, kommer med idéer, ibland kan jag ha en lösning på hur ett moment kan läras in men i övrigt tränar de själva, de där två. Ni kan se numret i länken nerför för hon lade ut det Youtub och där kan man ju länka! 
(null)

Hur gick det? Två pallplatser, bara så där.....wooow! Det var debut och vi hade ju ingen aning om vad som kan förväntas. Men domarna gillar det och det förstår jag. För jag gillar det jag också. Klockan var närmare 21 på kvällen när vi äntligen körde mot Skärholmen där hotellsängarna väntade på oss. 
(null)
Vi firade med lång god hotellfrukost på måndag morgon innan vi åkte mot Nynäs och båten hem till Gotland igen. 


Kommentarer :

#1: ejmis

Så duktiga!!

skriven
#2: mammakero

Älskar att se dem ihop! De är verkligen mycket samkörda!

skriven
#3: Linda/Candygirl

Vilket par dom är. Härligt när det går så bra. Trist med all väntan, bara...

skriven
#4: Linda/Candygirl

Vilket par dom är. Härligt när det går så bra. Trist med all väntan, bara...

skriven
#5: Malin B

Jag blir alldeles varm i hjärtat av den nära kontakten och samstämmigheten. Så härligt att få ta del av detta.

skriven
#6: Erika

Stort grattis till duktiga och trevliga ekipaget ♥!

skriven
#7: Lotta

Sååååååå duktiga! Kan titta hur många gånger som helst på deras samarbete och närhet. Får tårar i ögonen. En stor applåd från Karlskrona. Ser så roligt ut, skulle själv vilja träna detta med Eddie.
Kram och stort grattis!

skriven
#8: gun

Ett stort grattis och så duktiga.
gun

skriven

Kommentera inlägget här :