Österåker

Åkersberga verkar vara ett väldigt trevligt ställe. Det ligger norr om Stockholm i Österåkerkomum, om jag fattat allt rätt? Här finns naturligtvis en brukshundsklubb och just den här helgen samarbetar fyra av Stockholms ungdomsklubbar och arrangerar årets Hundungdoms SM. 

(null)

Jag och Chill är med och hejar på. Nittonåringen och Winston tävlar i fyra grenar. Freestyle och Heelwork to music. Man dansar med hunden, kort och gott. I HTM tävlar de i lägsta klassen och i Freestyle tävlar de för sista gången i näst högsta. Sen ska de flytt upp till den högsta har de bestämt. 

(null)

Sen är det naturligtvis Agility och sist Rallylydnad som de tävlar i. Där tävlar de i högsta klasserna och motståndet är hårt och tufft. 

(null)

Freestyle och HTM kördes i fredags och det ena av de två agilityloppen är avklarade idag. Imorgon är det söndag och då springer de det sista agilityloppet och det är det sammantagna resultatet som gäller. Winston rev dessvärre 3 hinder idag och har dragit på sig 15 fel. Det ser inte så bra ut, med andra ord. Men än är det inte över. 
Efter Agilityn ska Rallylydnaden gå av stapeln. 

(null)

Nu har lugnet lagt sig över tävlingsstället och Winston har rullat ihop sig i soffan i bobilen. Resultatet av HTM och Freestyle har kommit ut och vet ni vad? De tog guld i Freestyle och kom på bronsplats i HTM. Hur poängen ser ut får vi veta först i morgon. Är de bra, har de kanske kvalat till Agria cup som tävlas på Stockholms Hundmässa. 
Men jag sitter här själv och gottar mig i deras framgångar. Nittonåringen och Hunden laddar redan för en ny tävlingsdag och ligger redan. Vi skålade i bubbel, men den var alkoholfri. 

(null)


Kommentarer :

#1: Erika

Bästa ekipaget! Så himla duktiga alltså.

skriven
#2: mammakero

Vad roligt!! Älskar att ni är så proffsiga! Alla år inom detta område har gett er erfarenhet kan tänka. Gillar alla små detaljer, som tröja med det fantastiska teamets namn! Har du liknande när du är vid sidan om och stöttar? Eller har du egen tröja?
Hur som helst! LYCKA TILL!

skriven
#3: Malin B

Vilket gäng ni är! Verkligen värd namn i guldskrift! 👍

skriven
#4: Bosse Lidén

Hoppas det gick bra på söndagen.
Åkersberga är trivsamt. Jag har haft många "relationer" till den trakten genom åren.

Om du åker söder ut från Burgsvik finns de tre kvarnarna bara några km från orten, på höger sida.

skriven
#5: Anonym

Vad duktiga de är!!! Du får verkligen se många delar av vårat avlånga land.
gun

skriven

Kommentera inlägget här :