Den höga luften

När Gotlands medeltidsvecka är slut, lägger sig lugnet som ett skönt tungt stoft. 
Det har redan gått några veckor sen medeltidsveckan och Gotlands femte årstid har börjat. Det innebär hög luft men varma dagar. Det blir så här på Gotland då vattnet runt om är uppvärmt och därför bevaras sommaren lite till. 

(null)

Men onekligen håller sommaren på att ta slut. Tränade på klubben igår kväll och blev liksom förvånad när jag inser att jag måste välja mellan att sluta eller att tända upp planen med belysningen. 

(null)

Men jag gillar ändå den här tiden. Mörkret gör att man återigen tänder ljus på kvällen och kryper upp i soffhörnan med en kopp te. 

(null)

Jag gillar dagarnas ljumma höga luft. Ännu kan man ha korta byxor utan att frysa men ändå vara aktiv utan att få värmeslag. Men, vilken av årstiderna är det jag inte gillar? Det skulle vara vintern då. Men vintern har också sin charm. Men nej, vintern står inte högst på min lista. Inte den Gotländska vintern i alla fall. 

Kommentarer :

#1: mammakero

Fast jag kan längta enormt efter sommaren (läs värme och sol) så är det så skönt när hösten kommer och tempot saktar in och det blir mer av mysstunderna.

skriven
#2: Malin B

Allt har ju sin charm men jag gillar hösten precis så som du beskriver den! 👍 Vackra bilder med härliga färger. De fyrbenta gör sig ju bra på alla årstider!
Då jag hade hund ogillade jag de ”sörjiga”/smutsiga perioderna. 😉

skriven
#3: Linda/Candygirl

Jag hoppas den riktiga hösten dröjer. Gillar inte den... även om det kan vara fina dagar med sol och sånt... bara känslan att vi går mot ett nästan kompakt mörker gör att jag ogillar hösten. Sen, när december och vintern kommer på riktigt är det bättre. Och så vänder det ju direkt efter jul. Redan i januari ser vi skillnad på ljuset på dagarna. Men nu.. usch... Så dom här dagarna vi har just nu - 23 grader och sol och varma sköna kväller (även om dom börjar bli mörka) är mysigt. Så kan jag gärna ha hela september.

skriven

Kommentera inlägget här :