On the road....

....igen!!
Vad ni åker och far! Ja, det gör vi. I alla fall i perioder. Nyss var det Påsk och vi var i Skåne på tävling/minisemester. Hem i fyra dagar och nu är bobilen påkörs på båten igen. 
(null)     

Gåsahoppet, som tävlingen i Skåne hette, är ett minne blott. Nittonåringen och Winston sprang väldigt många fina lopp där. Men när de bästa av de bästa, är på plats och tävlar, räcker inte tider och "nästan" till. Det jag menar är att svårighetsnivån är hög och så även konkurrensen. Men det visst hon och hon är så nöjd med sin och hundens prestation. Som bäst hade de en 7:e plats och SM-pinne med hem. I det loppet startade 80 hundar! 
Ni förstår va? (Wow, liksom!)
(null)
Så här ser Nils Holgerssons hall ut när lugnet lagt sig och jag varit och besökt duschen. 

När vi var i Skåne passade vi på att träffa Kennelmamman och två av Chills systrar. 
(null)
Carma bor kvar hos Marie i Kenneln och Carla bor hos Maries mamma. Carla och Chill är otroligt lika. 
(null)

Sista tävlingsdagen kom de förbi Skurup och där fanns ännu en släkting. Det är Zak som är hundarnas farfar och han bor hos Winstons Kennelmamma Gunilla. En riktig släktträff alltså. 
(null)

Men nu är vi är vi, jag och nittonåringen påväg till Norrköping där ska det tävlas Rallylydnad.  Vi hoppas på ett fint väder och en trevlig klubb. 
To be continued......


Samma plats men så olikt.

Påsken tillbringar vi i Skåne i år också. Det var i fjol vi besökte det berömda "Gåsa Hoppet"
I Skurup för första gången. En agilitytävling i fyra dagar med hundar från Europas alla hörn.  Det är roligt, trevligt, välarrangerat och i år är det fint väder också. Värre var det i fjol. 

(null)
Bilden ovan är från i fjol. Snöstorm och halt. Vissa vägar var avstängda och jag var så glad för att jag slapp köra. 

(null)
Så här såg det ut i år! 

(null)
Längre söder ut vi kom, dessto mer hade slagit ut. 

(null)
Karlskrona! 
Jag besökte en kulle full med blommor medan de andra fyllde kylskåpet med proviant. 

(null)
Nogersund! 
Ute på en udde i hamnen fanns fina ställplatser med fräsht servicehus. Just denna dag var det inte blåsigt och vid satt ute i det härliga vädret. 

(null)
För mej var det årets första blommande träd. Det gör mig lycklig! 

(null)
Så landade vi i Skåne på Skärtorsdags eftermiddagen. Samma plats, samma typ av människor men i år är här inge snö. Men massor av hundar, hundar, hundar! Här finns massor av hundar. Att vi har fyra hundar är inget onaturligt för någon i dessa kretsar. Här finns många som har många fler. 

(null)
Men det är bara Winston som springer agility av våra. Nike har gått i pension och Chill är för ung. 
(null)
Vi andra dricker kaffe, lagar mat, grillar och njuter i solen. Lilla H är med och hon leker med andra familjers barn. Jag ska erkänna att det inte är så mycket "Påsk-känsla men barnen får påskäggs-jakt och en och annan campare har ansträngt sig lite extra för jag har sett några färgglada fjärdar utanför en husbil. Varm glädje och kyliga vindar

Det var ju så härlig vår men den kom minst sagt av sig. Det har nog varit samma för hela vårt land men i olika utsträckningar. 

(null)
Med kyla kommer förkylning. Blä! Känner mig ömklig och gnällig. 

(null)
Men det går över och man ska fokusera på det som är bra. Jag lyssnar på massor av kloka människor om tävlings psykologi. De säger nästan jämnt, att man ska lägga focus på det bra inte på det dåliga. Det gör min dotter ofta. Lägger focus på det bra, alltså. Det gör hon ända tills det inte går bra. Då hammar allt focus på det dåliga och då gäller det att hålla sig undan och vara tyst. Eller så ska man inte vara tyst...... men säger man något, då ska man hålla mun! 

(null)     
Förra helgen åkte vi på en sponsrad resa till Haninge där hon och Winston tävlade Heelwork to Music och Freestyle. Sponsringen bestod av prispengar som hon vann i Agria Freestyle cup i december. Man kan kanske inte kalla det pengar utan det är ett resebidrag som hon får ut i efterhand. Hon ska skriva en artikel om resan och den kan, om den är tillräckligt intressant, att publiceras. Resebidrag!! Tjoho, verkligen rätt förare som vann det. 

(null)
Destination Gotland tog fram nya båten för vår skull och skeppade över oss till Nynäs. 

(null)
Djurkupé erna  är nu invigda av oss. Chill kom på att man kan klättra upp och se ut över däck. 

(null)
Annars var båten ungefär som de gamla. Finare, nyare, ljusare och miljövänligare. 
Tumme upp! 

(null)
Tumme upp och god stämning även på lördagen. Uppflyttning i Heelwork 1, ingen wow-prestation men hon är nöjd och glad. Sen var det då den där paradgrenen, Freestyle  där de tävlar i klass 2 och ville ha sista resultaten för ett diplom........

(null)
De gjorde det igen! De bara vinner och vinner! Mamma gråter när jag ser på filmen. Wow, wow, wow! Så jä....la bra och så fin kontakt. 
Ett otränat öga ser inte alla missar som den lilla blå hunden gör. För nittonåringen räddar upp det med imrovisation. Och det är liksom det som är hela grejen med den här grenen, att man ska ha ett sådant samarbete så man bara kan jobba vidare om det blir något oförutsett.