SM på riktigt

Färden gick till Eskilstuna där nittonåringen tränade agility för Mikaela Holegård. Privatlektionerna var det hon fick av mej och maken i studentpresent. Träningen var lyckad och jag hann också träffa min bästa barndomsbästis Helene. 
(null)
Vi tog med oss alla fyra killarna och lite trångt har det varit i bobilen men mysigt. 
(null)
Lagom när ovädret kom farande från väster i fredags, drog vi från Eskilstuna och landade några timmar senare i Märsta. 
(null)
Där stod vi på första parkett och kunde följa agilitytävlingarna genom vindrutan. Det är man inte så bortskämd med och just denna blåsiga lördag var det extra skönt. 
(null)
I Märsta-Sigtuna gick det riktigt bra i ett lopp. Winston kom på 3:plats, plockade Certet i agilityloppet och en SM-pinne. 
(null)
Det firade vi på kvällen. 
I alla hundtävlingar tävlas om certen. Det är certen man ska samla för att nå Championaten. Certen delas bara ut i de högsta klasserna och bara ett cert per klass. I agility är det så att man måsta hålla sig inom 10% av deltagandet. Alltså, är det 20 starter kan man bara få cert om man kommer 1:a eller 2:a. Har 1:an redan fullt championat, vandrar det nedåt. I nittonåringens fall hade både 1:an och 2:an sina championat klara och få gick det vidare till Winston. När man fått 3 cert har man erövrat ett championat och det här var Winstons 3:e. Numera är han dubbel-champion. Ett i agility- och ett i hopp-klass. 

Men sagan är inte slut..........
(null)
Söndagssolen mötte jag på Haninge BK och där sprang nittonåringen tre fin-fina hopplopp. En ömmande vad gjorde att nittonåringen inte gav allt. Hon stärkte sig på träningen under fredagen och vaden gav sig tillkänna efter lördagens lopp. Men loppen var nollade och kanonfint sprungna. Ett av den gav en 6:e plats av 40 starter och den sista SM-pinnen. Nu är hon kvalad och klar för SM 2019!! Wow, vilket äventyr det kommer bli att få heja fram dem då!!


Kommentarer :

#1: Malin B

Men vilken tjej och killar du har!!! 💕
Vad KUL med alla framgångar och siktet inställt på SM. Inte ens skadan stoppade. Wow!

skriven
#2: Erika

Vilket fantastiskt team!!! Jätteroligt med alla framgångar. Och den lille skrutten är ju bara sååå gullig.

skriven
#3: Anonym

Vilket team dom är!!! Så duktiga..., hoppas färden var ok hem med båten för det har ju blåst här. Bra mycket svalare väder nu än vad man är van vid. Men det är ju väntat. Kram gun

skriven
#4: mammakero

Vad duktiga de är! Vilket team! Fast hon hade ont i vaden så grejade de tävlingen! Jag vet hur stolt du är, med all rätt! Så underbart när det blir bra.
Apropå kylen som läcker vatten. Visst är det avrinningshålet som är boven, det är den som enligt mej är felkonstruerad.
Det är så litet hål all ingenting når igenom utom piprensare, vilket vi inte äger. Har man så små hål tycker jag de skulle konstruera och skicka med en väl passande liten tubborste så det är lättare att rengöra... Nu tog jag i alla fall tag i problemet och lyckades peta ut lite med en grillpinne. Undrar om man kunde få köpa såna pinnar de har på sjukhus som ser ut som uppförstorade tops?
Vad bra att ni "missade" stormen, för fy vad hemskt det blåste!

skriven
#5: Linda

Oj så spännande. Med SM. När blir det?

skriven

Kommentera inlägget här :