Höstiga dagar

(null)
Hösten kom över en natt. Pang bara och både vantar och tjock jacka fick främsta platsen i hallen. 
(null)
Jag gillar tiden när man bara kan hoppa i ett par skor och gå ut. Nu är det plötsligt mörkt på morgonen. Reflexer måste man ha och jacka, mössa, vantar och snart överdragsbyxor också. 
(null)
Chill blir snart 5 månader och åker inte ryggsäck längre. Vi delar i stället på voffsen och jag går iväg med "storkillarna" själva på morgonkvisten, medan Chill är hemma vid maken. Sen lämnar maken huset vid "halvtid" och Chill får ensamhets-träna en stund innan jag dyker upp igen. 
(null)
Efter frukosten åker jag iväg med Lilla H till skolan och sen blir det dags för Chills egen runda. 
(null)
En valp behöver ingen motionsträning men den behöver koppelträning, miljöträning och en massa annan träning i allt vad det innebär att röra sig i trafik, skog, stränder och folkmassor. 
(null)
Vi har suttit utanför skolan när alla barn kommer på morgonen. Cyklar, barnvagnar, gråtande barn, barn som springer och pappor som tutar i bilarna. Sen kommer bussen. Wow! 
Men vi sitter där och sitter. Någon kommer och vill klappa. Men jag berättar att vi tränar på att ha tråkigt. Det är nog den svåraste träningen. 

SM på riktigt

Färden gick till Eskilstuna där nittonåringen tränade agility för Mikaela Holegård. Privatlektionerna var det hon fick av mej och maken i studentpresent. Träningen var lyckad och jag hann också träffa min bästa barndomsbästis Helene. 
(null)
Vi tog med oss alla fyra killarna och lite trångt har det varit i bobilen men mysigt. 
(null)
Lagom när ovädret kom farande från väster i fredags, drog vi från Eskilstuna och landade några timmar senare i Märsta. 
(null)
Där stod vi på första parkett och kunde följa agilitytävlingarna genom vindrutan. Det är man inte så bortskämd med och just denna blåsiga lördag var det extra skönt. 
(null)
I Märsta-Sigtuna gick det riktigt bra i ett lopp. Winston kom på 3:plats, plockade Certet i agilityloppet och en SM-pinne. 
(null)
Det firade vi på kvällen. 
I alla hundtävlingar tävlas om certen. Det är certen man ska samla för att nå Championaten. Certen delas bara ut i de högsta klasserna och bara ett cert per klass. I agility är det så att man måsta hålla sig inom 10% av deltagandet. Alltså, är det 20 starter kan man bara få cert om man kommer 1:a eller 2:a. Har 1:an redan fullt championat, vandrar det nedåt. I nittonåringens fall hade både 1:an och 2:an sina championat klara och få gick det vidare till Winston. När man fått 3 cert har man erövrat ett championat och det här var Winstons 3:e. Numera är han dubbel-champion. Ett i agility- och ett i hopp-klass. 

Men sagan är inte slut..........
(null)
Söndagssolen mötte jag på Haninge BK och där sprang nittonåringen tre fin-fina hopplopp. En ömmande vad gjorde att nittonåringen inte gav allt. Hon stärkte sig på träningen under fredagen och vaden gav sig tillkänna efter lördagens lopp. Men loppen var nollade och kanonfint sprungna. Ett av den gav en 6:e plats av 40 starter och den sista SM-pinnen. Nu är hon kvalad och klar för SM 2019!! Wow, vilket äventyr det kommer bli att få heja fram dem då!!


On the road again

Är allt packat? 
Svaret är nej. Men vi hinner nog. Ska fundera lite på vad som kan fattas? Skor ska med. "Gå-på-stan-skor",  "gå-med-hundarna-i-skogen-skor"och "vanliga-gympadojor". 
Sen borde jag ha någon mer jacka med. Hundjacka, regnjacka, vanlig jacka, löparjacka. Suck! 
(null)
Det är alltid lika svårt att åka iväg den här tiden på året. Likaså våren. Man måste ha så mycket med sig och man vet aldrig vad det blir för väder. Dessutom tar vi med oss alla hundarna den här gången. 
(null)
Båten går imorgonbitti och siktet är inställt på  Eskilstuna. Där ska nittonåringen går privatlektioner för Mikaela Holegård som hon fick i studentpresent. Sen drar vi till Märsta där det är agilitytävlingar under lördagen och vidare till Haninge där söndagen också bjuder på tävlingar och sen går båten hem igen. 
(null)
Det här blir sista agilityturen för i år. Tror vi i alla fall. I Oktober ska jag med på ännu en tävlingstur med då är det Freestyle som det ska tävlas i. Sista turen blir i december då det är Stockholm Hundmässa. Där ska Winston tävla final i två cuper. En i Freestyle och en i Rallylydnad. 
Det här blir alltså näst sista turen med bobilen för det här året. Det varnas för storm! Håll tummarna för oss att det inte blåser allt för mycket på Östersjön på söndagkväll. För stormiga båtfärder gillar vi inte. 
(null)