Våren i Skåne

Vi har tagit oss söder ut till Skurup där det är agility-tävlingar under Påskhelgen.  När man i januari planerar en Påsk i Skåne, räknar man ju inte med att möta en klass 1 varning och snöstorm. Men den här våren har ju inte varit som någon annan, så varför skulle Påsken vara annurlunda? 
(null)
Vägen ner i landet var helt okej tills de sista 5 milen. Då mötte vi klass1 varningen och för de som aldrig upplevt ett besvärligt vinterväglag i södra Sverige, ska vara absolut tysta. För det här är inte roligt! Att köra i Norr med massor av snö, är ingenting emot drivande snö där allt fryser till besvärligt is. Sikten är mer än dålig och bilar ligger i diket lite här och där. 
(null)
Vi som kommer från Gotland där det är saltfritt, är ändå ganska vana vid blåst och snö på tvären. Men jag var så glad att det var maken som rattade bobilen mot Skurup. 
(null)
Nu myser vi i trängseln i en inomhushall och ser på agility av högsta klass. Det bjuds på både officielle och inofficiella klasser då det är en cup. Gamla Nike är med och har också fått spring lite. 
(null)
Nike fyller snart 9 år men han kan ännu leverera. Han slickar de höga hindrena med håret i behängen och han springer allt vad han kan.  (null)
Han tycker det är så kul och vad gör det att han inte kommer bland de 20 bästa? Han tog sig i alla fall i mål, om än i något långsammare tempo än många andra. 

Kommentarer :

#1: Malin B

Härligt med glädje oavsett om det är en fyr- eller tvåbent som känner den. Delad glädje är dubbel glädje! 🙂 Till nästa vecka ryktas det om värme.

skriven
#2: Gittan

Så härliga bilder du bjuder på. Jag har kikat tillbaka lite hinner inte alltid det, den där tiden vet du....så fina dina killar är och duktiga. Och visst är det kul att vara med ändå om man inte kommer först. Han har ju kul och det är det viktigaste. Ha en skön fortsättning på helgen.

skriven
#3: Lotta

Tänkte på er eftersom jag viste att ni skulle ratta åt det hållet i Påsk. Så bra att allt gick bra, det var många bilar som åkte av just den dagen. Idag har det kommit ett bus till med snö och blåst. När jag körde till jobbet ikväll låg det tre bilar i diket.
Hoppas ni haft en trevlig helg och att dottern är nöjd.
Ps jag tar tillbaka det där med snön :D....

Ha det gott!

skriven
#4: Erika

Grymt bra av en nioåring! Så fina och söta de är, era hundar!

Snöoväder i Skåne är inte att leka med. Just blåsten på tvären gör det rätt hopplöst.

skriven
#5: mammakero

Tänkte på er hela helgen, när jag såg vilket busväder de varnade för! Vilken tur att allt gick bra, både i hallen på tävlingarna och på vägarna.

skriven
#6: Paula

Blir så glad av att läsa att du även låter gamlingen vara med o tävla. Man kan ju låtsas att det är en veterantävling. Hunden förstår ju inte varför den inte längre får vara med på allt det roliga, och det känns jättebra i hjärtat att du också tänker så ibland. Ni hade då riktigt besvärligt före, men nu är äntligen våren på G

skriven

Kommentera inlägget här :