Våren i Skåne

Vi har tagit oss söder ut till Skurup där det är agility-tävlingar under Påskhelgen.  När man i januari planerar en Påsk i Skåne, räknar man ju inte med att möta en klass 1 varning och snöstorm. Men den här våren har ju inte varit som någon annan, så varför skulle Påsken vara annurlunda? 
(null)
Vägen ner i landet var helt okej tills de sista 5 milen. Då mötte vi klass1 varningen och för de som aldrig upplevt ett besvärligt vinterväglag i södra Sverige, ska vara absolut tysta. För det här är inte roligt! Att köra i Norr med massor av snö, är ingenting emot drivande snö där allt fryser till besvärligt is. Sikten är mer än dålig och bilar ligger i diket lite här och där. 
(null)
Vi som kommer från Gotland där det är saltfritt, är ändå ganska vana vid blåst och snö på tvären. Men jag var så glad att det var maken som rattade bobilen mot Skurup. 
(null)
Nu myser vi i trängseln i en inomhushall och ser på agility av högsta klass. Det bjuds på både officielle och inofficiella klasser då det är en cup. Gamla Nike är med och har också fått spring lite. 
(null)
Nike fyller snart 9 år men han kan ännu leverera. Han slickar de höga hindrena med håret i behängen och han springer allt vad han kan.  (null)
Han tycker det är så kul och vad gör det att han inte kommer bland de 20 bästa? Han tog sig i alla fall i mål, om än i något långsammare tempo än många andra. 

Våren tittade in igen

(null)
Solen värmde och plötsligt fanns det en lite lucka. En lucka då Lilla H sjöng på Kulturskolan och i stället för att vänta utanför, tog jag och artonåringen en rask tur i Visby innerstad. 
(null)
Jämfört med istiden i det förra inlägget, är det här en omvänd kontrast. I ett mycket väl skyddat läge hittade vi de här blommorna. Underbart!! 
(null)
Här gjorde vi ett litet stopp för att invänta tiden innan Lilla H skulle hämtas. 
(null)
Riktigt mysigt i solen, åtminstone en kort stund. Sen var det skönt att sätta sig i bilen igen. 

Bildbomb

Vi tog en tur till Kneippbyn och gick ner till stranden. Där hade vattnet som runnit ut från bergskanten frusit till häftiga formationer.  (null)
Här ovan finns campingen och Villavillekulla. Kanske har någon av er varit där och kollat på Pippis stuga från 1900-talets filmer? 
(null)
Men jag tänker bara ge er bilder från stranden.  (null)
Jag kan inte välja bilder för jag tycker det är så fantastiskt med all is. Håll till godo. 
(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nätterna är kalla men dagarna har faktiskt bjudit på lite mildare väder. Solen värmer gott och igår tog jag med en kaffekopp ut. I solen i lä, är det skönt. 
(null)
Men här, på Kneippbyns strand, blev vi inte kvar så länge. Här blåste det nämligen rejält och isande vindar. 
(null)