Tävling två helger i rad

Förra helgen när vi var i Skåne, passade vi självklart på att kombinera resan med en tävling. Artonåringen tävlar och jag hejar på, en utmärkt kombo så länge det går bra. Men när det går dåligt, då är jag inte mycket värld. jag lyckas nämligen med att säga fel saker hur jag än gör! 
(null)
Om jag säger något, är det fel om jag INTE säger något, då är det fel. Inte alltid lätt att vara förstående. 
Hässleholm var orten vi landade i, eller utanför, rättare sagt. Tre lopp på lördagen och tre lopp på söndagen. Enligt mig, var Winston och artonåringens känsla enorm. Wow-känsla men.......ett 5 fel på balansen, aj, en miss som blev en disk, oooo, en rivning och...... ja, ni fattar!? Det räckte inte riktigt fram. Men så, de sista två loppen på söndagen, då jä..la! 
(null)
Regnet hade öst ner och det hala upptorkade gräset blev ännu halare. Många strök sig och åkte hem. Men ca 70 st kom till start i Winstons klass och han sprang två kanon lopp. Tiderna räckte till 6:e och 8:e plats och två SM- pinnar. 
(null)
"Så skönt mamma, nu blir stämningen i bilen bättre på hemvägen", sa artonåringen och blev plötsligt väldigt nöjd med helgen. 
(null)
Nu har det blivit helg igen. Det stundar hemmatävling, Midsommardansen kallas tävlingen och visst står vi med på funktionärslistan. 
Jag ska dessutom jobba lite också. Klipp o Klapp kommer att erbjuda lite hundprylar till försäljning. Jag ska försöka att marknadsföra mitt nya projekt också. www.klippoklapp.se heter projektet. Hundsaker på nätet. Jag är långt ifrån klar med butiken men det börjar arta sig. Den ligger i alla fall öppen och jag hoppas på att det ska trilla in en och annan kund. 
Önskar er alla en Glad Midsommar!!

Långt hemifrån

Vi packade bobilen, jag och artonåringen, och drog iväg i torsdags. 
(null)
Vi körde till Sjöbo för att krypa runt på ett köksgolv i över två timmar. 
(null)
Tre killar som var så mysiga, aktiva och härliga kröp runt med oss. Även deras tre systrar härjade runt men de la jag inte så mycket vikt vid, för att lära känna. 
(null)

(null)

(null)     
Men det är den här som kommer att få följa med till vår flock om några veckor. Han kommer att kallas för Speedy, tror jag. 
Han sålde in sig till mej med råge. Han återvände gång på gång och jag gillar honom verkligen. Jag erkänner att jag haft ett extra öga på honom redan för någon vecka sen. Uppfödaren har nämligen varit så generös och skickat massor av filmer och bilder. Det jag ser på är självständigheten, leklust, kamparglädje och modet. Det här är en tuff kille som gärna ger sig på främmande grejer.  (null)
Den här Sobelfärgade killen har jag ocks haft ett gott öga till. Skillnaden i sättet mellan de två grabbarna är marginell. Men det är något, något i blicken och sättet som säger mig att Sobel-killen är lite mildare kanske lite mer lyhörd. Inget negativt alltså men den trefärgade kommer att passa i vår flock. Där finns ju redan tre pojkar som är ganska tuffa och en matte som ställer krav, jag alltså. 
(null)
Vi blev bjudna på kaffe och valparna somnade. Sen drog vi vidare mot Hässleholm där Winston och artonåringen tävlat lördag och söndag. Men den historien tar vi nästa gång. 

Bilderna är dåliga och suddiga. Men livliga valpar som rör sig snabbt och mobilfoton funkar dåligt ihop. 

Pustar ut

Det är roligt med fest men det är skönt när det är över. 
(null)
Studenterna har nu haft sin bal och de har sprungit ut. Betygen går inte att göra något åt och diverse stipendium är utdelade. Vi har också hunnit med studentmottagningen och nu är det slutfirat. 
(null)
Jag erkänner att våra tre musketörer inte fick den stora uppmärksamheten som de brukar, under just de där mest hektiska dagarna. Men det gör inget. De får så mycket i vanliga fall så ett par dagar med tråkig väntan och vila, gör inget ont. 
(null)
I helgen händer det grejer igen. Färden går mot söder och totalt blir det fyra dagars resa. Jag planerar att besöka en valplåda och gosa med några av de här. 
(null)

(null)

(null)
De har blivit 5 veckor och i Juli planerar jag att ta ytterligare en tur söder ut för att hämta hem en av dem. 
Men den här gången ska jag bara titta och gosa. Sen ska Winston och artonåringen tävla innan färden går hemåt igen.