En massa lydnad

Sommar, sol och värme gör blogginlägg låååångsamma. Så är det för många och även för mej. När hjärnan blir överhettad får den inget ifrån sig. Överhettad har den varit i dubbelbemärkelse. Att jobba med päls i 30 graders värme är liksom, "sådär!" Varmt, är ordet! 

Men jag har inte "bara" jobbat. Jag har startat på ett lydnadsprov också. Det var förra helgen jag lånade Winston och åkte till grannklubben för att starta i startklass. Det är det lägsta klassen för lydnadsprov och den är helt ny för mig. 
(null)
Jag har inte startat på prov på nästan 10 år, hur det nu kunnat bli så? Mycket är annorlunda men mycket var som förut också. Nu har gjor det, vet vad som förväntas av mig och hunden och vet vad vi ska träna vidare på. Winston tyckte det hela var konstigt. Jag var dåligt påläst och vi var helt enkelt okoncentrerade. Winston höll inte riktigt ihop och vi måsta bygga upp förväntan. 
För den mer insatte....... 7,5 - 7 - 7,5 - 7,5 - 7 - 7,5 och 7
Räcker inte till uppflyttning i nästa klass men jag är nöjd. För nu har jag gjort det och jag kommer göra det igen. Ska träna lite först, bara. 

Men artonåringen däremot, hon presterat alltid. Hon gillar dock inte den vanliga lydnaden utan fördrar Rallylydnad. I helgen har hon tävlat och det går ju alltid så bra för henne. Alltid! (Nästan jämt) 
(null)
Tre med Winston och godkänt resultat i avancerad. Dessutom debut. 
(null)
I nästa runda tog hon hela 98 poäng. Max är 100 och med det vann hon. 
(null)
Dag 2 startade hon Nike i fortsättningsklassen och gick två godkända rundor. Nike kan nu titulera sig RLD  F till sina övriga titlar. 

Två veckor har gått

Semestern varade bara två veckor för min del. Nu har jag bokat halva dagar ett par veckor framåt. Halvsemester så att säga. På så sett blir det lite lagom att skola in Chill i vårt vardagsliv. Maken har semester och finns tillhands för honom men nu börjar det verkliga livet för den lille. Maken och Lilla H kommer inte sitta hemma och passa honom så som jag gjort i två veckor. 
(null)
Han tar för sig den där Chill! Men nu börjar vardagen. 

Åka ryggsäck på magen

  (null)
Alla mina hundar har åkt ryggsäck när de är små. Det är ett jättebra sätt att socialisera dem. De får se massor, hänga med på promenaderna men utan att motionera. 
(null)
Bilar, motorcyklar, löpare, cyklister, pratande grannar, skog och andra hundar. Det var ett litet axplock från de senaste turerna som Chill fått hänga med på. 
(null)
Ryggsäcken bär jag på magen den första tiden och sen när valpen blir lite större för jag över den på ryggen. Jag sätter på den sele och sätter fast kopplet så att den inte får för sig att rymma ur och ramla ur. 
(null)
Väskan ska ha dragkedja som går att stänga från två håll och så tillverkar jag ett snöre mellan stropparna så att jag lätt han dra upp båda sidorna på väskan samtidigt. En liten lucka längst upp eller på ena sidan lämnas öppen där valpen sitter och tittar ut. 
(null)
Det finna att köpa dyra handväskor men en ryggsäck från Ikea funkar utmärkt för mej. En hård skiva i botten och en mjuk handduk blir perfekt för att sitta på. På den här finns modellen finns ett extra fack framtill. Där la jag en kylklamp i morse. Då blev det inte så varmt i väskan. Man får se upp bara, så det inte blir för kallt.