Våt träning

Artonåringen samarbetar med en veterinär/rehab-klinik här i Visby. Där simmar hon Winston 1-2 gånger i veckan. Nike hänger med och simmar ungefär var 10-14:e dag. 
  (null)

Trettondagsafton hade jag bokat mig ledig i kalendern och hängde med på ett vått träningspass, fast hag höll mig vid sidan av bassängen. 
(null)

När vi/jag tränar med hundarna, tycker jag att man ska ha ett målinriktat tänkande. 

(null)

Inte bara "simma runt" lite, utan faktiskt tänka efter, vad är målet, vad vill jag åstadkomma med det här? 

(null)

Winston simmas i massor av svängar och cirklar. De tränar vändningar åt både vänster och höger. I början märkte vi snabbt att han var bättre på ena håller mot det motsatta. När vi studerade närmare under agility träningen, märktes att han svängde sämre, hade vidare svängar åt samma riktning som i bassängen. 

(null)

Artonåringen och Winston la mycket krut på just den svängen och snabbt sågs en förbättring. 
Efter simpasset "vibbar" Winston och Nike på en Vibbrationsplatta. Den ger massage eller så tränar man sittande eller stående för att träna muskler och balans. 
Nike älskar att avsluta på "vibben" för han slappnar av fullständigt och bara njuter. 

För Er som har Instagram, Ni kan se mer av Winston på "Sobelkustenswinston"  där han har ett eget konto med sin matte. 

Kommentarer :

#1: Maria

Att träna hundar är uppenbarligen inte helt olikt träna människor som drabbats av ett funktionshinder. Har man vana vid att möta hundar har man faktiskt vunnit mycke även i mötet med dessa människor. Roligt läsa hur ni tänker. Ha det så gott!

skriven
#2: Paula

Får mig att tänka på när jag lärde mig att dansa i min ungdom, man snurrar mycket lättare åt ena hållet. Märkte när kavaljerer försökte få mig att snurra åt andra hållet vad avigt det kändes. Kanske är det lite likadant...Kanske långsökt, vad vet jag, men vi har ju av naturen lite olika talanger.
Vet du, insta aktar jag mig för. Jag tillbringar redan som det är alldeles för mycket tid vid datorn och med min dåliga självdisciplin så skulle det vara förödande att börja följa folk även där...dessutom älskar jag det skrivna ordet lika mycket som bilder... Trevlig trettondag, nu dansar julen ut!

skriven
#3: Erika

Ja, hundarna har ofta ett favorithåll att svänga på. Dock inte Bojan, som kör så det ryker och inte hinner tänka på sådana världsligheter :-) . Ju mer man kan tänka igenom simträningen desto bättre förstås!

skriven
#4: Malin B

Det är kul att få följa er träning!
Såklart man ska ta tillvara/göra det ordentligt när man lägger tid och energi på träning. Så glädjen när man ser att träning ger färdighet!

skriven
#5: marianne

Vad rolig läsning...det finns alltid något att lära om/av djurens träning. Att ha ett mål är ett måste för att det ska bli en bra träning, enligt mej, det är lätt att man missar allsidigheten om man bara tränar för tränings skull....så tänker jag ;)
Jag brukar alltid gå tillbaka till min egen träning när jag bygger upp/tränar hästar, precis som vi människor har ju djuren en bättre och en sämre sida...höger-vänsterhänta
Ja du vet...förlåt att jag flyter ut...haha

Ha en fin dag nu kram

skriven
#6: Sussi

Så härligt det såg ut att bada. Bra att få tänka lite samtidigt som han simmar.
Man ser verkligen att Nike älskar plattan. Han ser helt avslappnad ut :)

skriven
#7: Lotta

Så mysigt och vilken bra träning att ha denna tillgången. Ska kolla upp ifall vi har någon sådan tillgång till träning i min närhet. Jag har ju ett riktigt blötdjur så han skulle säkert trivsa.
Håller tummarna för att det ska bli en till i er flock under 2018.

🐾

skriven
#8: Bosse Lidén

Jag skulle också vilja ligga och slappa på "vibben". Undra hur varmt det är i vattnet. Bra att träningen gett resultat. 2018 blir kanske ett kanontävlingsår.
Kram Bosse

skriven

Kommentera inlägget här :