Valpsjuka

Valpsjuka är en hundsjukdom som absolut måste vaccineras emot. Har man tävlingshundar är det krav på vaccination och det kontrolleras att man följer anvisningarna vid tävlingar. 

(null)     

De här små krabaterna mötte vi gör några veckor sen,  utanför en veterinärklinik i Visby. De skulle in på vaccination och besiktning inför den stora flytten till sina nya flockar och  människor. I den vaccinationen ingår valpsjukan som ska fyllas på längre fram och sen underhållas hela livet. 
Valpsjukan som vi människor får, är en helt annan sjuka. Ingen feber eller diarréer utan en sjuka med ett stort tungt hjärta. En längtans-klump i magen och munnen säger ofta "åhhhh". Munnen får ett löjligt utryck där mungiporna bara vill peka uppåt när det finns valpar i närheten. Det är mänsklig valpsjuka. Jag tror jag har den. Men jag vill inte ha någon av de här ull-pluttarna. Jag vill ha en mindre mer arbetsvillig ras. 
Är det någon som kan gissa vilken ras det är på valparna i bilen? Kommentarer :

#1: Maria

Fina små ulltussar. De kan göra vem som helst valpsjuk. Ras, jag är inte så bra på det, Sankt Bernhardshund, nää... men det är i alla fall ingen pudel. Risken är att gör en sådan om jag ska fortsätta gissa. ;))

skriven
#2: Malin B

Åhhh!!! Jag vill sätta mig där i mitten och bara njuta en stund - av liven! :)
Först tyckte jag det var en hel hög med Golden, när jag såg bilden jätte liten men jag får backa...

skriven
#3: Erika

Landseer?

Valpsjuka kan drabba den bäste ;-)

skriven
#4: Anonym

Ja, valpsjuka vill man inte ha på sin hund. Valparna var väldigt söta med sina runda ögon men vilken ras dom är ... Tyvärr, där vet jag inte/ hälsningar bloggen fd Gula huset
Vet inte om du får kommentaren eftersom jag inte loggar in mig, till vad? 😁

skriven
#5: Marianne

Ras? Nä det gissar jag inte...hihi,
valpsjuka? Jaaaaaa men jag undviker små söta fyrfotingar, har haft hund hela livet så när som på ca 10 år när yngsta sonen var liten och nu är jag ju utan sedan tre månader...det är svårt men behöver tid innan det får flytta in någon liten ulltuss hos mej...
Sv: vi håller tummarna; )
Kram

skriven
#6: Annelie

Så söta,,, valpsjuka, det är en livslång svår obotlig sjukdom på människor ;)
Hundrasen tror jag är Pyreneér.
Tack för trevlig blogg!

Svar: Jaaaa! Du har gissat rätt på rasen och vinner den stora ”äran”!
/P
Pernilla

skriven

Kommentera inlägget här :