Söderköping

(null)
Jag och artonåringen åkte i fredags och kom hem igen i söndags natt. Vår destination var Söderköping där det var agilitytävlingar i LarsA- hallen. 
(null)
När det gäller själva tävlingen, finns inget mer att säga än att man "vinner inte framgångar jämt och ständigt". Punkt! 
Med oss på turen var Winstons mamma, Flow. Hennes matte beslutade i sista stund att inte åka då en annan hund inte var helt kry. Hon frågade artonåringen om hon skulle kunna tänka sig springa med Flow och det sa min dotter gladeligen "ja" till. 
(null)
Då det inte finns mer att berätta om själva agilityn, tänke jag i stället berätta om stället där vi bodde. Det var ett Bed & Breakfast strax utanför Slderköping som hette Thorstorps gård. Ett otroligt charmigt och gammalt ställe med anrik känsla. 
(null)
Dagarna innan hade de haft någon tillställning där, så vi gick njuta av vackra blommor vid alla borden. 
(null)
Vad sägs om vår lördags frukost? Vi bodde ensamma på stället under natten mellan fredag och lördag. Men nästa natt kryllade det av hundar och hundförare. Eller, tre förare till, i alla fall. Stugorna hyrde de inte ut under vintern då de inte var tillräckligt vinterbonade.   Så fem personer med desto fler hundar under lördagsnatten. Fullbelagt med andra ord. 
(null)
Det enda negativa med stället var väl priset. För att bo i ett rum som är otroligt lyhört med gamla plankdörrar som knappt går att stänga, tycker jag att 1000,- för ett dubbelrum per natt, är ganska mycket.
(null)
Vi hade visserligen några praliner i en skål på rummet, te att tillgå på kvällen och frukosten var god och tillräcklig. Men tog man inte med egna lakan, tillkom ytterligare en hundring. 
(null)
Kvällsprommisen tog vi inne i Söderköping. En väldigt trevlig liten stad dit jag vill återvända sommartid. De två gånger jag varit i LarsA-hallen tidigare, har inte gett någon tid för upptäckande av platsen. Men det ska jag se till att få nästa gång. Här på bilden ovan, ser ni  Klostret. 
(null)
En mörk bild vid kanalen på artonåringen och Flow. 
(null)
När sista loppet var sprunget på söndagseftermiddagen avgick bilen mot Oskarshamn där båten tog oss tillbaka till Gotland. Nu ska vi jobba ihop en ny fem-sextusing så vi kan åka iväg igen. Det är ungefär det det kostar varje gång. Båten, boende och bensin. Anmälningsavgifterna är förhållandevis låga. Värst kostar båtresan. Nästa tur kanske inte blir förrän längre fram i vår. Då tar vi bobilen och spar i allafall in boendet. Men å andra sidan kostar det mer att fara över Östersjön med husbil än med vanlig personbil. 

Kommentarer :

#1: Erika

Vilket mysigt ställe! Har varit på Söderköpings brunn och ätit vid något tillfälle men annars har jag också kvar att upptäcka den lilla fina staden. Det lär finnas något episkt glass-ställe där på somrarna bland annat. Och så kanalen och allt fint förstås!

skriven
#2: Sussi

Vilket fint ställe. Men visst brukar det vara lite för dyrt att bo i en sån miljö men ibland behöver man unna sig lite ;)
Ni såg ut att ha det bra där med hundarna :)

skriven
#3: Marita

Vilket mysigt ställe, men ok, lite väl dyrt kanske. Söderköping är en liten fin stad. På sommaren helt underbar. Nu är det några år sen jag var där.
Det kostar en del förstår jag att ta sig till fastlandet och aktiviteterna. Nånting att se fram emot i alla fall till våren...
Kramar♥

skriven
#4: mammakero

Mysigt ställe! Söderköping är känt för att vara en vacker sommarstad, så den idéen är bra! Dyrare än ett vanligt rum, men själva atmosfären är ju mycket bättre på ett sånt ställe!

skriven
#5: Malin B

Men så FINT!!! Jätte mysigt ställe men det kändes som det var läge att njuta ordentligt för priset.

skriven
#6: Lotta

Vilket ställe ni hamnade på! Hoppas ni passade på att njuta ordentligt. Det är inte alltid det är de mest isolerade ställena man kommer till. Men min dotter och jag sov på ett ställe som varit ett gammalt sanatorium för lungsjuka en gång då vi var på tripp, de hade kunnat slängt en bomb i rummet intill så hade vi inte hört något. Billigt och bra var det också. Ibland händer det, minns att vi även har minnen som det du beskriver, tunna väggar som läskpapper.
Så fina hundar och bra kämpat av din dotter.
Ps Jag kan packa ner dig i väskan så får du åka med till värmen :-)

Kram

skriven
#7: Linda

Ja just båten är väl duktigt dyr va? Det är som här - billiga weekendresor till europa blir dubbelt så dyra för vi måste ta flyg ned till sthlm först.

skriven
#8: Bosse Lidén

Söderköping och Trosa ligger ständigt på min Bucketlist.
Såg fint ut på bilderna. Tur ni bodde där själva första natten.
Det kommer ständigt nya tävlingar. Vem vet. Du vinner kanske på en triss eller något annat. Visby brukar dela ut pengar och göra många till miljonärer. ;)

skriven
#9: Paula

Alltså, ni är ju så mycket värda fina övernattningar när ni är ute på tävlingar, men nog var väl detta ett höjdarställe? Visst bli man väl glad åt atmosfären, utbudet på frukostbordet, rummen? Och så var det då tävlingar, men vem kommer ihåg dem... om tio år

skriven

Kommentera inlägget här :