När de fyrbenta blir sjuka

Att en hund kräks, är inget ovanligt i sig. Det händer ganska ofta att de äter för fort, för sällan eller fått i sig något dåligt från skogen. 
(null)
Winston blev lite kass i kistan i mitten av förra veckan. Han fick vila magen och så sakteliga börja äta igen när han slutat kräkas. Han var pigg och glad och drack vatten utan problem. Jag trodde faran var över men jag misstog mig. 
(null)
I fredagskväll ratade han maten igen och i lördagamorse var har rejält dålig. Så dålig faktiskt, att det blev ett besök på Gotlands Smådjursklinik. Samma ställe som jag träffade de härliga Pyrenée-valparna. 
(null)
Winston röntgades men inget hittades i mage eller tarmar. En svullen tarmvägg som förmodligen orsakade blödningen, var det enda. Han fick kontrastvätska och så dropp. 
(null)
Sen var det bara att vänta. Så där satt vi, jag och artonåringen. Kontrasten tog sig fram genom tarmarna och efter en sista bild där
vi kunde konstatera att det inte fanns något stopp. Skönt! 
(null)
Idag är det måndag och Winston äter fortfarande kyckling och ris. Kanylen som suttit kvar i benet över helgen, tog jag bort i dag. Han är pigg igen och men vi skyndar sakta. Som tur är, är hunden försäkrad så lördagskalaset blev efter reglering bara några tusenlappar, bara!

Kommentarer :

#1: Linda/Candygirl

Åh sjuka djur är som sjuka småbarn... så svårt när dom inte kan tala om vad som är fel. HOppas allt är OK nu.

skriven
#2: Paula

Men fy så trist att se Winston ligga där med dropp! Tur att han repat sig, fast någon diagnos verkar ni inte ha fått? Min flicka haltar lätt, har märkt det under några veckor nu. Under trav men inte om hon springer. Jag kan tänka mig att det är leder som kanske har artros. Hon börjar bli äldre. Men jag har ännu inte tagit beslutet om vet.besök, tycker inte det känns som hon har ont, hon springer framför sparken, men jag ser noga till att hålla hennes tempo o det är inte lika snabbt som förut. Kanske ska man börja ge henne naturläkemedel, lär fungera bra på en del hundar. Vi har ju samma krämpor hon o jag, ålderskrämpor, o det ska mycket till för att jag ska tycka att hennes liv inte är bra...

skriven
#3: Marita

Så tråkigt när våra husdjur blir dåliga. Oftast så vet man inte vad dom fått i sig och blir dom sämre är det bara att åka iväg.
Skönt att Winston verkar må bättre nu, håller tummarna för det..
Kramar♥

skriven
#4: mammakero

Det är så jobbigt när ens husdjur blir dåliga, som bebisar. Tur att det inte var något stopp. Hoppas det räcker med sjukhus besök för honom.

skriven
#5: Erika

Krya, krya, Winston!!!

skriven
#6: marianne cargus

Skönt att han mår bättre, man blir ju så orolig när de mår dåligt och man inte vet felet...stackarn ;(

skriven
#7: Malin B

Lilla gubben! Nu läser jag ju baklänges så det är skönt att han är pigg igen.
Det är alltid jobbigt när någon blir krasslig...

skriven

Kommentera inlägget här :