Försenat Klubbmästerskap

Artonåringens klubbmästerskap skulle gått av stapeln i november. Men då härjade Kennelhosta i agilitykretsarna och Klinteortens hundungdom beslutade att ställa in. Smittorisken för Kennelhosta är stor och lika stora är besvären. De flesta vaccinerar mot sjukdomen men man kan få den endå, fast i lindrigare form. En sjuk hund hostar våldsamt, ungefär som människans Kikhosta. 
(null)
Klubbmästerskapet i agility flyttades till Januari och i helgen sprangs tävlingen i ridhuset i Mulde. Winston som legat på latsidan, eller sjuksidan, de sista veckorna, har kommit på benen. Men de där benen var så fulla av spring så han sprang bort sig direkt. Hans matte var förtegen men det osade svart rök ur hennes näsborrar. Aj, aj! 
(null)
En bild från höstens utomhusträning. 

Tävlingen görs upp i två lopp. Ett hopp- och ett agilitylopp. Man tävlar i tre (int nationellt) storleksklasser beroende på hundens höjd. I large klassen sprang dottern med båda Springerkillarna. Nike skötte sig bra och Benji sprang förtjust på med långa steg. Han har inte sprungit ett lopp på väldigt länge och såg överlycklig ut. 
  (null) 
Det bästa med de här båda gubbarna är att de är säkra kort i sådana här mästerskap. Många av konkurenterna är snabba hundarn och ofta blir det fel hinder hoppat eller hoppat åt fel håll då handlern inte hinner med.  Men de här båda är inte så snabba, men ganska säkra och springer oftast i mål, men inte med bästa tiden. Men det i sin tur gör att de snabbt klättrar i resultatlistorna. 
Nike tvåa och Benji trea!
Jag är stolt över våra båda farbröder som ännu håller så bra form. De fyller 9 om några månader. Grattis till artonåringen som kämpar tappert på banorna med dem. 
(null)
Kommentarer :

#1: Paula

Mitt minne är som en guldfisks. Läser med förvåning om att Winston varit sjuk, o är tvungen att bläddra tillbaka. O visst var det så, något konstigt med magen, men mest kändes det i plånboken. Duktiga voffsar som är noggranna istället för de som flyger fram som huvudlösa höns och missar hälften. Mörk rök ur näsan, jo jag tackar!

skriven
#2: Malin B

Tryggt och stabilt brukar ge bra resultat. Fint kämpat.
Underbara hundar det har ni sannerligen.

skriven
#3: Marita

Härligt med såna killar, trygga och stabila♥♥ skönt ändå att Winston är pigg med spring i benen även om det inte var så lyckat just då..**
Snökaos på många håll men tack o lov inte här. Konstig vinter måste jag verkligen säga. Upp o ner med snö och kyla. Men mest dyngskit väder om du frågar mig...
Kramar♥

skriven
#4: Linda/candygirl

Va kul med två rosetter. Grattis.
Och fisken: färsk torskfilé - enklast tänkbara: smörstekt. (Torskrygg däremot - grilla. Mm mm...)

skriven
#5: Erika

"Det brinner i skallen på honom!" brukar riesenmatten säga när hennes unge hane blir sådär het som Winston blev :-D . Men huvudsaken är att de älskar att jobba. Är sjuuukt impad av era "gamlingar"! Vilka fräschingar alltså.

skriven
#6: Bosse Lidén

Två pallplatser var väl bra. Ibland kan det bli för mycket spring i benen. Jag hittade inget Mulde på kartan/registret.
Önskar dig en fin helg

Svar: Åhh, Mulde ligger i Klinte som ligger bredvid samhället Klintehamn. Det är där klubben har sin plan och lånar ett ridhus den här kalla tiden. Vi bor några mil närmare Visby men klubbarna här rumt omkring är inte så inriktade på just Agility. Därför tillhör hon Klinteortens hundungdom.
/P
Pernilla

skriven
#7: Marianne

Grattis, vad duktiga de är, alla tre...eller fyra, Winston är ju trots all iver arbetsvillig och har kul.

skriven
#8: mammakero

Härligt att farbröderna är still going strong! Extra kul när de är så bra! Måste vara roligt att vara handler till dem.

skriven

Kommentera inlägget här :