Försenat Klubbmästerskap

Artonåringens klubbmästerskap skulle gått av stapeln i november. Men då härjade Kennelhosta i agilitykretsarna och Klinteortens hundungdom beslutade att ställa in. Smittorisken för Kennelhosta är stor och lika stora är besvären. De flesta vaccinerar mot sjukdomen men man kan få den endå, fast i lindrigare form. En sjuk hund hostar våldsamt, ungefär som människans Kikhosta. 
(null)
Klubbmästerskapet i agility flyttades till Januari och i helgen sprangs tävlingen i ridhuset i Mulde. Winston som legat på latsidan, eller sjuksidan, de sista veckorna, har kommit på benen. Men de där benen var så fulla av spring så han sprang bort sig direkt. Hans matte var förtegen men det osade svart rök ur hennes näsborrar. Aj, aj! 
(null)
En bild från höstens utomhusträning. 

Tävlingen görs upp i två lopp. Ett hopp- och ett agilitylopp. Man tävlar i tre (int nationellt) storleksklasser beroende på hundens höjd. I large klassen sprang dottern med båda Springerkillarna. Nike skötte sig bra och Benji sprang förtjust på med långa steg. Han har inte sprungit ett lopp på väldigt länge och såg överlycklig ut. 
  (null) 
Det bästa med de här båda gubbarna är att de är säkra kort i sådana här mästerskap. Många av konkurenterna är snabba hundarn och ofta blir det fel hinder hoppat eller hoppat åt fel håll då handlern inte hinner med.  Men de här båda är inte så snabba, men ganska säkra och springer oftast i mål, men inte med bästa tiden. Men det i sin tur gör att de snabbt klättrar i resultatlistorna. 
Nike tvåa och Benji trea!
Jag är stolt över våra båda farbröder som ännu håller så bra form. De fyller 9 om några månader. Grattis till artonåringen som kämpar tappert på banorna med dem. 
(null)
Skiner solen på er?

(null)
Så blev det helg igen! Januari är snart slut och februari är kort och effektiv som den brukar. Alltså är det snart Mars! Hörni, våren är inom räckhåll. 
(null)
Jag vet att mina Norrländska läsare har långt till våren men ljuset kommer iallafall tillbaka, även om det tar tid för snön att smälta där uppe. 
(null)
Idag tittar solen fram här hos mej, åtminstone mellan varven. Man får passa på att njuta. Hoppas ni också får lite ljusstrålar på er? 


Inte en flinga kvar

Det är verkligen svårt att förstå hur all vår snö kunde försvinna på två dygn. Men så är det. Allt blåste och regnade bort på ett kick. Men i söndags såg det ut så här. 
(null)

(null)
Lagom mycket eller lagom lite snö. Lagom kallt eller lagom varmt. 
(null)

(null)
Otroligt härligt var det och sol, SOL! 
(null)

(null)
Vi var iväg på en liten tripp i skogen och lapade D-vitamin. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det var snö i en vecka ungefär och nu är allt borta. Slak och skogens stigar flyter igen. Smutsiga våta hundar och golven ser ut därefter. Suck!