Anmälda!

Varje år i februari, korat Gotlands Kennelklubb Gotlands Vackraste hundar i en inofficiell vinnarutställning. Man måste ha uppnått vissa kriterier under året för att få bra med och tävla och det har jag och Benji gjort. 
(null)
Det var i Maj, på den ena av de två utställningar vi deltagit i under året. Han blev BIM- veteran vilket betyder att den bästa veterantiken vann över oss men att Benji blev den bästa hanen. Att han är veteran betyder att han är över 8 år och tävlar mot likasinnade. 
(null)
Nästa helg går vinnarutställningen av stapeln med glitter och glamor. Jag har farit runt i varenda affär, på jakt efter kläder att ha på mig. Att visa Springer Spaniel med snygga kläder, har sina krav. Man ska kunna springa med långa steg. Det ska helst finnas godisficka och vara supersnyggt men inte i färg som smälter ihop med hunden. Den får inte heller ha en allt för gräslig färg för det ska liksom vara snyggt ihop med hundens färg också. Sen tillkommer problemet med min egen kroppsstorlek. Förstår inte att det alltid ska vara lättare att hitta kläder till andra? 
 Jag ville ha en ny kavaj men det hittade jag inte. I stället hittade jag en glittrig kjol men alldeles för lång. Det ska jag nu lyckas få kortare och så ska jag matcha den med en blus som jag redan äger. Men jag har ingen godisficka! Mina utställnings kavajer är allt för andvändna och är uteslutna. Alltså måste jag tillverka något att lägga godis i. Så nu har jag skaffat mig både jobb och huvudbry. 

Kommentarer :

#1: Malin B

Å, vad kul!!!
Fin bild där med sol och värme. Känner att jag längtar. Jag behöver tinas upp. ;)
På somrarna kan jag lägga smågrejer i bh:n när jag inte har någon ficka. Eller i strumpan! Men det kanske inte gör sig så bra i dessa sammanhang? ;)
Känner att jag är extra påhittig när jag är extremt trött... Ser inga gränser. ;)

skriven
#2: Erika

Ja, en så stilig kille måste förstås matchas på bästa vis! (Svårt att hitta finkläder som är bekväma och går att röra sig i, har jag märkt :-) .

skriven
#3: Marianne

Spännande :) ja varför hittar man inga kläder när man letar? Nu är jag jättenyfiken på din kjol och hur du löser det med godisförvaringen!

När jag blev utan hund bestämde jag att fortsätta med promenader ensam, men jag hinner inte alltid så nu i helgen tog jag igen lite...hihi

skriven
#4: Sussi

Att hitta kläder är inte alltid lätt. I alla fall inte om man har något speciellt i åtanke. Har man inte jobb så skaffar man sig ;) Hoppas du blir nöjd efter din jobbinsats. Och framför allt. Lycka till. Håller tummarna! :)

skriven
#5: Paula

Oj vad spännande! Att få se dig i kavaj och glitterkjol, det vill jag inte missa! Men du, finns det inte midjebälten med en inbyggd godispåse? Gjorda för hundförare?
Trodde först att fotot var taget i februari o höll på att svimma, innan jag läste att det var maj...
-26 grader hade vi inatt och en dryg meter snö, nu har finnkäringen fått så hon tiger. Inga långpromenader med jyckar kan jag lova...Men redan idag känns det mildare i luften.

Svar: Fast jag har ju en kavaj på mig på bilden från i Maj.
/P
Pernilla

skriven
#6: Gunnel

Inte visste jag att det var så många krav på ägarens kläder. Jag trodde i min enfald att det bara var hunden som bedömdes. Tar domarna verkligen hänsyn till kläderna också eller har jag missuppfattat?

skriven
#7: Mycket%20annat%20och%20lite%20betong

Då blir det en spännande helg! Både med tävlingen och din klädsel. Hoppas att du hittar på något bra att ha godiset i!

Lycka till!
Agneta

skriven
#8: mammakero

Du får använda det tyg du klipper bort för att korta kjolen och göra en utanpå ficka som fästes i kjol linningen! (Min bästa idé...)

skriven

Kommentera inlägget här :