Hanhundar i flock

(null)
Den här skithunden har snart bott hos oss i sex månader. Vi hämtade honom från Skåne då han var 9veckor. 

(null)
Redan då hade han vassa armbågar och jag såg honom som lämplig kandidat i vår hanhundsflock. 

(null)
Klimatet i en flock med bara hanar kan vara ordningsamt och organiserat men för den "veke" kan det vara tufft att vara minst och yngst. 
I vår flock är det för det mesta ordningsamt. För det mesta, skriver jag. Det är djur jag skriver om. Allt kan hända och även den bästa. Det finns incidenter, men de är få och räknade. Men det har hänt att någon blivit sur på någon annan eller att någon "mallat" upp sig, men de är få. Vi har haft enbart hanar, okastrerade allihop, i olika konstellationer i snart 20 år. 

(null)
Jag vill ju att Chill ska växa upp till en arbetsam kompis och just därför såg jag att hans "kaxighet" skulle bli en tillgång. Strax efter 7 månaders-dagen lyfte den lille mörten på benet för första gången. Det är en sådan sak som ofta fördröjs i hanhundsflock. De vuxna trycker ner de yngsta så att de förblir "unga" så länge som möjligt. Men inte Chill! Han knatar på genom livet med högt huvud. 

Kommentarer :

#1: Heléna

Så härligt att han tar för sig :D De är verkligen vackra dina hundar - underbara bilder <3 Hoppas du får ett fint avslut på året och en fin nyårsafton utan en massa eländes raketer som skrämmer hundarna <3 Kram <3

skriven
#2: Erika

En ung herre med skinn på nosen! Mycket bra!

skriven
#3: Malin B

Det är så roligt att få följa hundlivet hos dig. I går hade jag två fyrbenta tjejer på besök så gissa vem som fick en rejäl dos med hundmys. Två tjejer som inte gäller hår,kändes magiskt! 😉

skriven
#4: mammakero

Så härliga bilder! Särskilt sista!
Det är så roligt att läsa om för en person som jag, har aldrig haft mer än ett djur åt gången. Har sett lite hur min far haft det med sina 3 stora St Bernard tikar. Där är klimatet oxå tufft. Nu var det en mamma och två systrar, vilket gjorde rangordningen självklar. Åtminstone att mamman hade högsta hönset...

skriven
#5: Lotta

Åh så mysigt! Jag funderar på att skaffa en hund till framöver och jag har tänkt mycket på vilket kön jag skulle ha på min nästa hund. Har haft tå hundar förut. En gång två tikar, det var katastrof. Senast en av varje det var lugnt och fridfullt utom då tiken löpte men det var inga problem. Jag skulle gärna vilja ha en hane till så jag får nog fundera på det.
Så fina dina/era hundar är!

Gott Nytt År!

skriven
#6: gun

Härliga hundar du har och kul att den lille har skinn på nosen:). Hur gick det med besöket av Alfrida? Har sett på tv:n och Instagram om framfarten på ön.
gun

skriven

Kommentera inlägget här :