Hanhundar i flock

(null)
Den här skithunden har snart bott hos oss i sex månader. Vi hämtade honom från Skåne då han var 9veckor. 

(null)
Redan då hade han vassa armbågar och jag såg honom som lämplig kandidat i vår hanhundsflock. 

(null)
Klimatet i en flock med bara hanar kan vara ordningsamt och organiserat men för den "veke" kan det vara tufft att vara minst och yngst. 
I vår flock är det för det mesta ordningsamt. För det mesta, skriver jag. Det är djur jag skriver om. Allt kan hända och även den bästa. Det finns incidenter, men de är få och räknade. Men det har hänt att någon blivit sur på någon annan eller att någon "mallat" upp sig, men de är få. Vi har haft enbart hanar, okastrerade allihop, i olika konstellationer i snart 20 år. 

(null)
Jag vill ju att Chill ska växa upp till en arbetsam kompis och just därför såg jag att hans "kaxighet" skulle bli en tillgång. Strax efter 7 månaders-dagen lyfte den lille mörten på benet för första gången. Det är en sådan sak som ofta fördröjs i hanhundsflock. De vuxna trycker ner de yngsta så att de förblir "unga" så länge som möjligt. Men inte Chill! Han knatar på genom livet med högt huvud. 

....och så lite sol!

(null)

Julafton blev lugn och skön. Vi gick en härlig promenad i Visby innan vi besökte min gamla mamma. 
(null)

Promenaden var bitande kall så det var skönt att krypa ner i soffan efteråt för lite kaffe och Kalle, efteråt. 
(null)

Min mamma passerade 80 för många år sen och hon vill inte åka någonstans på julafton. 
(null)

På Juldagen sken solen! Jag skrämde upp nittonåringen och vi drog iväg till skogen för att spåra med hundarna. 
(null)

Chill har fattat grejen med att spåra. Han är fröjd att jobba med även om han har lite bråttom den första biten i spåret. Nu spårar han bara en lite bit, som man gör när man är liten. Men ungefär 30 meter spårade han och belöningen bestod av frukost i slutet. 
(null)

Dan före

(null)
Vissa väntar på mat och andra väntar på Tomten. 
(null)

Chill väntar på att bli insläppt. 

(null)

Julklapparna ser väldigt roliga ut, säger Chill och har provat några. Men dessvärre (ur hans synvinkel) har vi kommit på honom innan skadan skett. Några snören har han lyckats få loss men inget värre. 

(null)

Uppesittarkvällen är till ända, inget vann vi på bingolotterna men vad gör väl det? Nu återstår bara att önska er alla en God, Härlig och Lugn Jul. 

(null)