Tävlingar avlöser varandra

(null)
Det är väldigt tävlings-tätt just nu. Det gäller att passa på för det är just nu som tillfällena finns. I lördags var jag och Benji på utställning och helgen innan dess var det Winston och den numera Nittonåriga dotten, som stod för tävlandet. Vi körde till Skillingaryd och på Attila brukshundklubb debuterade de i Freestyle. 
Men vet ni vad som hände på vägen? 
Klart ni inte vet och inte kan ni få några bilder heller för då hade jag ju en "old-mobil" då min var på lagning. 

Ett Rådjur dundrade rakt in i sidan på bilen. Som väl var körde vi ju husbilen. Ska man krocka med något så är det väl med en stor bastant bil. Men sk...t så läskigt det var! Efteråt kom chocken. Fy tusan! 
Men vi är välbehållna och bilen var körduglig efteråt.  Jägaren som skickades ut efter det att jag anmält olyckan, skickade senare ett sms att djuret hittats, död. 

Freestyleprogramet som nittonåringen har, är tydligen jättebra. För just "jättebra" gick det dagen efter rå-smällen. Sen drog vi till Mönsterås och där tävlade hon Rallylydnad. Dubblaklasser bjöds det på och det var hon glad för. Första rundan gick nämligen väldigt dåligt. Winston var nog kvar i Freestyle-tänket och dansade iväg i sina egna tankar. 
(null)
Nittonåringen gjorde som hon brukar. Bröt ihop men kom igen. Nästa runda gick kanonbra och de fick sitt sista uppflyttningsresultat i avancerad klass och har nu titeln RLD A att lägga till de övriga. 
(null)
Så här ser en Rallyrunda ut. Man går en bana tillsammans med domaren i grupp. Sen går man samma bana själv och får dessutom en "karta" på hur man ska göra. Vid varje skylt står ett moment, backa tre steg, sitt, ligg, stå, snurra, springa, svänga eller helt om ...... ja, det kan stå allt möjligt, beroende på vilken klass man tävlar i.  Momenten ska utföras och domaren bedömer hur mycket fel du gör. Man börjar på 100p och sen dras det av efter hand som kontakten brister eller om man gör fel på andra sätt. Man får locka, peppa och prata med hunden men leksak eller godis är inte tillåtet. Man får inte heller ta på hunden. 
(null)
Här ser ni Nike som går en runda i augusti när det var tävling i Visby. 

Kommentarer :

#1: Malin B

Det ÄR läskigt med krockar! 😔 Det är skönt att få det där sms:et så man vet att de inte ligger och lider...
Skönt att allt gick bra sedan. Härliga vovvar och nittonåring! 🙂

skriven
#2: mammakero

Alltså, viltkrockar är jätteläskiga! Dels för att det är ett annat levande som riskerar att dö och för vad det för med sej för dem i bilen. Skönt att ni alla i bobilen var oskadda, men det lämnade nog tunga spår i era huvuden under den närmaste tävlingsdagen. Bra jobbat av er alla och särskilt lillmattes fantastiska inre kraft att bryta ihop och komma igen!

skriven
#3: Lotta

Så trevligt och spännande med alla tävlingar. Imponerande duktig nittonåringen är. Hoppas att få förmånen att se henne någon gång på någon tävling.
Rådjur har jag kört på några gånger. Sist var i Kalmar då dottern och jag skulle köra till stugan. Halt och eländigt var det och bilen som kom bakom mig låg sååååå nära. Tyvärr fick jag välja att köra på rådjuret i stället för att panikbromsa. Bättre med ett rådjur i fören, än en stor Saab i baken.
Jag hoppas också att svampen ska växa till sig :-)

skriven
#4: Anonym

Vad läskigt med rådjuret. Så tråkigt att dom inte förstår att hålla säg borta från vägarna :(. Trist att det gick så illa för det men glad att ni klarade er.
Så kul med alla tävlingar och bra går det med. Även om en tävling gick lite sämre, ibland är man nog bara lite trött ;) Håller tummarna på att framgångarna fortsätter. Det är så kul att läsa när ni är ute och far med hundarna :)
Kör försiktigt.

skriven
#5: Sussi

Föregående namnlösa kommentar kom från mig haha

skriven
#6: Gittan

Tråkigt att köra på djur men det är ju inte så lätt när dom kommer ut så fort. Tur att det gick bra ändå och att det hittades. Men visst blir det lite jobbigt och skakigt efteråt. Så duktiga ni är och intressant att se hur det går till på banan.
Trevligt helg.

skriven
#7: Linda/Candygirl

Usch vad otäckt. Tur det ändå gick bra, både för er och bilen. Och att det skadade djuret fick dö och slapp lida så länge...

skriven
#8: Paula

Hej även om du pratar hebreiska eller nåt med mig så fattar jag hur härligt det är att tävla med våra fyrfota vänner. Ledsen är jag att jag inte hade möjlighet när jag hade orken. Men då jobbade jag sju dar i veckan...har aldrig varit bra på tajming. Så roligt att följa alla era framgångar, ja dotterns mest förstås. Men så ger du ju henne stjärnrollen, helt rätt.

skriven
#9: Bosse Lidén

Vad mycket spännande du varit med om. Freestylen verkar jättekul. Jag kollade länken och njöt. Visade den för min äldsta doter som varit här på Gotland på besök. Hon ska bli med valp nästa år och har planer på att göra mycket aktivt med sin hund.
Kram Bosse
Ps. Jag gissar på att det är din butik/rörelse som ligger längs med vägen. Vi har varit på Tofta Möbler och köpt skrivbord och annat.

skriven

Kommentera inlägget här :