Tävlingar avlöser varandra

(null)
Det är väldigt tävlings-tätt just nu. Det gäller att passa på för det är just nu som tillfällena finns. I lördags var jag och Benji på utställning och helgen innan dess var det Winston och den numera Nittonåriga dotten, som stod för tävlandet. Vi körde till Skillingaryd och på Attila brukshundklubb debuterade de i Freestyle. 
Men vet ni vad som hände på vägen? 
Klart ni inte vet och inte kan ni få några bilder heller för då hade jag ju en "old-mobil" då min var på lagning. 

Ett Rådjur dundrade rakt in i sidan på bilen. Som väl var körde vi ju husbilen. Ska man krocka med något så är det väl med en stor bastant bil. Men sk...t så läskigt det var! Efteråt kom chocken. Fy tusan! 
Men vi är välbehållna och bilen var körduglig efteråt.  Jägaren som skickades ut efter det att jag anmält olyckan, skickade senare ett sms att djuret hittats, död. 

Freestyleprogramet som nittonåringen har, är tydligen jättebra. För just "jättebra" gick det dagen efter rå-smällen. Sen drog vi till Mönsterås och där tävlade hon Rallylydnad. Dubblaklasser bjöds det på och det var hon glad för. Första rundan gick nämligen väldigt dåligt. Winston var nog kvar i Freestyle-tänket och dansade iväg i sina egna tankar. 
(null)
Nittonåringen gjorde som hon brukar. Bröt ihop men kom igen. Nästa runda gick kanonbra och de fick sitt sista uppflyttningsresultat i avancerad klass och har nu titeln RLD A att lägga till de övriga. 
(null)
Så här ser en Rallyrunda ut. Man går en bana tillsammans med domaren i grupp. Sen går man samma bana själv och får dessutom en "karta" på hur man ska göra. Vid varje skylt står ett moment, backa tre steg, sitt, ligg, stå, snurra, springa, svänga eller helt om ...... ja, det kan stå allt möjligt, beroende på vilken klass man tävlar i.  Momenten ska utföras och domaren bedömer hur mycket fel du gör. Man börjar på 100p och sen dras det av efter hand som kontakten brister eller om man gör fel på andra sätt. Man får locka, peppa och prata med hunden men leksak eller godis är inte tillåtet. Man får inte heller ta på hunden. 
(null)
Här ser ni Nike som går en runda i augusti när det var tävling i Visby. 

Tjoho så glad man blir


Äntligen! Jag fick tillbaka min bästa mobil. Eller rättare sagt så fick jag en annan, utbytt alltså. Men så skönt det var att äntligen kunna göra livet till det normala. 

Det är först när mobilen gick sönder som jag insåg hur beroende jag är av den. Jag har allt, allt, i den. Nu är den tillbaka i min hand och livet kan gå vidare. 
(null)
Den femte årstiden har börjat på Gotland. Milda sköna dagar med hög luft. Det har regnat en del och Chill har upptäckt att det är behagligt att gräva i jorden. Myyysigt! 
(null)
Jag har ju lovat bilder från Gävle och Hund-USM. Bilden ovan är från dagen då vi besökte en djurpark i närheten. Chill chillade lite i kärran. Vi har alltid låtit våra valpar hänga med på det mesta och om man bara låter bli att krångla till det, funkar det för det mesta. 
(null)
Prisutdelningen blrjade med "Årets Hundungdomar2017" Där vår artonåringen blev just Årets hundungdom i agility M.
(null)
Här är hela gänget från Sveriges alla hörn och de representerar olika hundsporter som Lydnad, spår, sök, rapport, ipo, rally osv. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Seniorhandling med Benji - Brons
Rallylydnad avancerad med Winston - Guld
Agility L klass 2 med Nike - Guld
Freestyle klass 1 med Winston - Brons

(null)
Lång prisutdelning och en trött pappa. 
(null)
Sen var det bara att packa in prisskörden och ratta mot Gotland igen. 

En otrolig Freestyleuppvisning

Medans jag tåligt (eller inte) väntar på min mobiltelefon som är på lagning, tänkte jag bjuda på en Oooootrolig freesyleshow som man kunde se på Crufts 2017. En världsmästare utan dess like. Programmet är enastående och känslosamt. 
I helgen som kommer ska jag och artonåringen åka över Östersjön för en freestyltävling. En "riktig" och den första. Det där på USM var liksom bara ett prov mest för skoj skull. Nu vet hon att programmet hon har, duger och nu ska det tävlas. Vi har hjälpts åt lite för att ändra vissa bitar och jag hoppas att hon kan våga lägga ut en film så att jag kan länka hit. Men så länge.....ta er tid att se på den här filmen. Jag både skrattar och gråter. 
 
Kan tillägga att det här är högsta klassen och internationellt. I Sverige får man inte ha trick som kan skada eller utsätta hunden för fara. Man får inte usätta den för skadliga hopp eller överbelastning på bakbenen.