Vårskrik

Det är känsligt i naturen just nu. Fasanerna skriker ut sitt vårskrik och mina två spanielhundar är genast med på noterna. Även om de aldrig jagat fågel (organiserat alltså) eller stött upp Fasan, sitter det i instinkten och geners generationer, att Fasan ska stötas upp.  
(null)
Så det är koppel som gäller för vi möts av Fasan-skrik varje morgon. 
(null)
Det här är ett annat vårtecken som kan få en att skrika. De har sopat cykelvägen utanför mitt trim. Som tur är har jag inte putsat några fönster. Annars hade det nog blivit ett förfärat-skrik från mej. 
(null)
Att vi ställt om klockan till sommartid har bidragit med att jag får möta solen på mina morgonrundor, igen. Jag njuter av varje morgon, som solen möter mig. Men det skriker jag inte för. 
(null)
Och jag njuter även när den lämnar oss för dagen.  (null)
Man kanske skulle göra som Rövardotter och skrika ut ett vårskrik? 

Kommentarer :

#1: Malin B

Ett vårskrik ligger verkligen i tiden just nu. 🙂 Som vi har väntat på denna tid.

skriven
#2: Marianne

Så vackert du har på dina promenader, solen ger bokstavligen energi till människokroppen, så underbart!

Förstår hur ditt skri skulle ekat om du hunnit putsa dina fönster då de sopade trottoaren...Ojojoj!!!

Alla behöver lugn och ro under bebistider, så att hönan skäller på mej är helt ok när jag gör intrång i hennes revir.

skriven
#3: mammakero

Mitt vårskrik sliter sej alltid när allt är så vackert i naturen att det inte får plats i mitt hjärta! Det dröjer alltså några veckor till innan det inträffar hos mej...

skriven
#4: Mamma C

Halloj! Tack för titten hos mig och att jag hittade hit. Ha en bra lördag.
Carin

skriven
#5: Marianne

Mina danska vänner pratar ganska förståeligt, manna har svenska anor och han översätter om vi ser frågade ut, och jag har varit några gånger på Jylland så lär mej lite där. Språk är roligt, men jag glömmer ju t.o.m de svenska orden så det är ju ingen idé att jag fördjupar mej i det.
Men oj...en berguv, de är stora!!
Min häst (och jag) blev skrämda av någon sorts uggla en gång, vi hade skrämt upp den först och den lyfte precis bredvid och flög på låg höjd framför oss. Jag satt på åkern sen...haha

skriven
#6: Sussi

Ett vårskrik vore på sin plats :) Det är så underbart nu, varmt och skönt. Jag har suttit ute en stund idag, solen tar som bara den :) Underbart!

skriven
#7: JUNITJEJ

Svar: Det är verkligen svårt! Man kan inte beställa hem en parfym utan att ha testat den på sig själv innan.

skriven
#8: Paula

Ja vårskrik har jag hört talas om, även om jag själv inte praktiserat annat än primalskrik# Nog har du det vackert omkring dig, o så får du säkert vara rätt ensam i spåret på morgonkvisten. Ja nu är det ju koppeltvång, gäller dock inte Blinkis som inte har minsta lilla jakt i sig, nu ljög jag mig halvblå, hon har visst jagat någon stackars hare nån gång i typ hundra meter..utan att komma närmare.

skriven
#9: Erika

Vilket underbart namn på ditt företag!

skriven

Kommentera inlägget här :