Staräur

Nej då, jag har inte stavat fel. I rubriken står det Starur fast på Gutamål. Jag kan inte så mycket gutamål men lite får man lära sig och Gotland är duktig på att hålla dialekten omtalad i radio och så. Men när en riktig Sudergute som på snabb bred Gutamål pratar på, då hänger jag inte med. 
(null)
En Starur är ett oväntat bakslag på våren. Då flyger det plötsligt flingor i luften. En SnöskUR, alltså. Men den räknas bara efter det att Staren har återvänt till Gotland. Sen räknar man till 7 urar innan man kan säga att det är vår. 
På bilden ser vi en ur från Skåne. Så såg det ut i måndags när vi körde där ifrån. 
(null)

(null)
Ett trevligt landskap som jag vill återvända till i början av Juli. 
(null)
Fast det är inte på grund av landskapet jag vill återvända. Utan för att kanske, kanske hämta en valp. Min, min, bara min hund. För som en del av er vet, så har jag inte haft någon egen hund sen Puma. Benji är makens hund, Nike och Winston är artonåringens. Jag är förvisso del i Nike men han är den hund jag jobbar minst med. 
(null)
Bilden är inte så bra, men så här såg det ut när jag  var och hälsade på hos Kennelmamman i Skåne.  En mycket trevlig tik som jag ser arbetspotential i. Framåt, orädd och stabil. Vi vet att hon är dräktig så hjälp mig att hålla tummarna för en pojke till, till vår flock. 
(null)

För Er som inte hängt med här i 100 år..... länk till Puma

Kommentarer :

#1: Lotta

Jag håller tummarna steeeeeen hårt. Så roligt med tillökning i familjen. Ska bli så kul att följa valpplanerna. Jag har varit i Skåne idag, inte för att kolla valp. Följde med som sällskapsdam till en skrotnisse som sålde lite allt möjligt. Släpen full då vi körde hem. Underbart fint foto på dig och vovvarna.
Hörs!

skriven
#2: Malin B

Men åååhhhh!!! Vad jag håller tummarna för att det blir en liten pojke hos er!!!
Inget är som väntans tider.

skriven
#3: Marianne

Kul med en valp, klart jag håller tummarna för att allt går bra med tiken och att det kommer en trevlig liten pojke i kullen...så spännande.
Jag gillar när man bevarar dialekter, norrländska, gotländska, öländska och skånska är finast i min värld ;)

Det var häftigt vid Hornborgarsjön, du har väl också många rastande fåglar nära dej?

Haha, typiskt karlar, hoppas han fortsätter köra dammsugaren då ;)

skriven
#4: Erika

Håller tummarna så de knakar!

skriven
#5: gun

Ibland kan det vara svårt att förstå Gotländskan när man är och besöker ön:). Men en fantastisk ö är det. Vad kul med en valp.... gun

skriven
#6: mammakero

Det verkar vara samma sak för mej med den renodlade västgötskan (väschötskan) när det är en riktig bonne (bonde) som talar hänger jag inte alls med!
Så ni funderar på tillökning och en liten blå till?!!! Kul!

skriven

Kommentera inlägget här :