Jag vill inte ha det mörkt

Klockan är åtta på kvällen och vi har tänt lamporna inomhus. Jag vill öppna dörren och vråla åt den lilla solstrimma som ännu syns, att hon får stoppa nu! Vänd och kom tillbaka!!


Nu vet jag ju att det inte är solens fel att vi får det mörkare igen. Jag har också förstått att hur snäll jag än är mot vår jord, kommer den inte ändra sin rytm i axeln. Alltså, jag får stå ut med mörka månader framöver eller skaffa vingar och flyga söder ut. 

Men jag trivs i Sverige. Här är jag trygg och på min otillgängliga ö vill jag ändå vara kvar. Gilla läget! 

Därför blev jag extra glad att maken monterade en lampa på husets baksida. Vi har ingen gigantisk trädgård, tvärtom, en minimal, men den räcker till att träna lite med hundarna i. Med en lampa kan vi dessutom träna på kvällarna också. Jippi! 


Men vad händer? Jo, det blir så mörkt och trist att jag hamnar i dvala i soffan i stället. Väldigt svårt att ta sig ut. Men jag och Benji behöver träna lydnad. Får helt enkelt gå upp en halvtimma tidigare i morgonbitti i stället. 

Tror Ni det blir så?  

Kommentarer :

#1: Maria

Jag tror du orkar upp lite tidigare imorgon om du inte är som jag. Regnar det går det väldigt trögt. Din ö är en av Sveriges vackraste och dina bilder på solnedgångar fantastiska. Ha det gott!

skriven
#2: Malin B

Jag hejjar på dig! Jag tror du kör aktivt på morgonen. ;)
Jag har inte tänt pannlampan än men snart är det dags för det...

skriven
#3: Marita

Man blir tröttare nu när det mörknar. Inte lika roligt att vara ute på kvällen nu och göra något med hundarna. Tv soffan och tända ljus locker..**
Men jag gillar ju våra årstider tycker var och en har sin charm. Fast visst är sommarhalvåret bäst med sitt ljus och värme..
Kramar♥

skriven
#4: Sussi

Haha det brukar vara svårt att hålla det man lovar när det gäller att gå upp tidigare på morgonen. Vet nog inte om jag lyckats någon gång jag gjort det ;)
Det blir mörkt alldeles för tidigt nu. Det gick så himla fort. Jag ropar med dig. Kooooom tillbaaaaaka ;)

skriven
#5: Gitsan

Jag gillar hösten! Klara, friska dagar, eller regniga och disiga, spelar igen roll.
När mörkret lägger sig tar prestationsdjävulen semester :)

skriven

Kommentera inlägget här :