Ett kontaktfält

Det är ju en hel del agilitysnack här inne. Vår yngsta dotter som på något underligt vis fyllt arton år, har tävlat ganska många år med våra Springer Spanielkillar. För 2,5 år sen köpte hon en "riktig" agilityhund. Nu hade hon så mycket kunskaper i bagaget så nu ville hon satsa. Och Ni som hänger här, vet ju att hon har satsat allt med den lilla blå sheltisen. 

Det här är ett A-hinder. Hunden ska klättra upp, över nocken och sen ner på andra siden. Där måsten den vidröra ett "kontaktfält". Det är fältet längst ner som är målad i en annan färg. 

Om hunden inte vidrör fältet får man 5 fel. 

Som ni förstår är det väldigt lätt att dra på sig 5 fel här. Det ligger många timmars jobb bakom ett snyggt "kontaktfält". 

Vill Ni veta mer? Kolla länken med två av Winstons lopp. Det första är ett hopplopp. Där ingår inte kontaktfältshinder utan bara hopp-, tunnlar-, slalom-hinder. I Agilityklass, som visas som andra loppet, ingår även balans, A-hinder och gungan. 

Gotlandsmästerskapet 2017

Kommentarer :

#1: Linda

Ser verkligen ut som om dom har roligt tillsammans.

MEn jösses.. 18 år. Himlar vad fort tiden går.

skriven
#2: mammakero

Många timmars träning tillsammans och ändå verkar båda gilla det mycket! Visst känns det underligt när yngsta dottern blir myndig!

skriven
#3: Erika

Så roligt att se. Herregud vilket tempo! Och vilket fint ekipage!

skriven
#4: Malin B

Vilken action, träning och tålamod det går åt. Samarbete i glädje och motgång.

skriven
#5: Maria Bromander

Häftigt! Även om det inte är enbart lek så syns det på långt håll hur roligt de har och att de trivs tillsammans. Det är så jag tror vi/hundar lär bäst och lite mer av den varan i sportens värld vore kanske inte fel. Fint samarbete! Jag är imponerad! :) Hälsa dottern o gratulera.

skriven
#6: Marita

Vad roligt att det går bra för dom, och jag antar att hon är envis och konsekvent dottern. Hundar älskar ju att få jobba så toppen för Winston att få göra det och vilken glädje...
Fortsatt lycka till för dom
Kram♥

skriven
#7: Lotta

Jag har aldrig testat på agility, men det ser fantastiskt kul ut när andra gör det. Vilken fart, förstår att det ligger mycket träning bakom. De ser ut att ha kul ihop.

Sv: jag jobbar på en palliativ avdelning där jag får ha hund med. EddieUnik har varit till fantastiskt hjälp nu ett tag då vi har haft många anhöriga. Dessa underbara djur ger mycket glädje.

Trevlig helg!

skriven
#8: Paula

Jisses vilken fart och fläkt! Och som jag sagt, man måste som matte ha en viss kondition för att hänga med, annars har ju hunden inte en chans! Skäller han medan han springer loppet? Av pur glädje eller? Förstår att du är stolt över din tjej! Trevlig helg

skriven

Kommentera inlägget här :