Ett kontaktfält

Det är ju en hel del agilitysnack här inne. Vår yngsta dotter som på något underligt vis fyllt arton år, har tävlat ganska många år med våra Springer Spanielkillar. För 2,5 år sen köpte hon en "riktig" agilityhund. Nu hade hon så mycket kunskaper i bagaget så nu ville hon satsa. Och Ni som hänger här, vet ju att hon har satsat allt med den lilla blå sheltisen. 

Det här är ett A-hinder. Hunden ska klättra upp, över nocken och sen ner på andra siden. Där måsten den vidröra ett "kontaktfält". Det är fältet längst ner som är målad i en annan färg. 

Om hunden inte vidrör fältet får man 5 fel. 

Som ni förstår är det väldigt lätt att dra på sig 5 fel här. Det ligger många timmars jobb bakom ett snyggt "kontaktfält". 

Vill Ni veta mer? Kolla länken med två av Winstons lopp. Det första är ett hopplopp. Där ingår inte kontaktfältshinder utan bara hopp-, tunnlar-, slalom-hinder. I Agilityklass, som visas som andra loppet, ingår även balans, A-hinder och gungan. 

Gotlandsmästerskapet 2017

Vissa dagar blir så bra

Gick lite senare en dag, en sådan dag som blir så bra. Det märks redan innan solen gått upp. 


Hur magiskt kan det bli? 

När väl solen kommit över horisonten blir det snabbt ljust. 

Snart är vi hemma och snart är det dags att börja jobba. 

En av de bästa i sällskapet och han heter Benji. 

Ideellt arbete

Det har blivit måndag och helgen har bestått av ideellt arbete. Men inte vilket arbete som helst, utan på artonåringens hemmaklubbstävlig. 


Det är en liten klubb hon tillhör och alla är inriktade först och främst på agility. Det gör att alla vill tävla och det blir ont om funktionärer.

Men de är fantastiska. Alla jobbar på de lopp som själva inte springer. Jag har stått i fiket hela helgen och jag har haft det varmt och skönt. Tävlingen gick i ett ridhus och där är ju alltid kallt och fuktigt. Winston fick springa fyra lopp i trean, för första gången. Det är högsta klassen i agility och hopp och agilityloppen slutade med disk. 

Hans vinnarskalle till matte var missnöjd (läs förbannad) och i första hopplaoppet satte hon den!!! En andra plats med första SM-pinnen och Cert!!!  Tjooooho!!


Att se och uppleva deras framgång och glädje är värt mer än lön. Det är helt klart värt att koka kaffe från 7.30 till 17.30 två dagar i rad. 


Hur det gick i sista loppet? Äh, det lämnar vi.