Vi flyter kanske bort

November har bjudit oss Gotlänningar på regn, regn och åter regn. Den vattenbrist som varit, har verkligen fått bot. Nu är magasinen fyllda och stigarna i skogen är som små vattenfyllda diken. Dikena är fyllda till brädden och jag som envist ännu går i gympaskor, börjar inse att det snart inte fungerar längre. 

(null)

Springerkillarna klagar inte, men den blå Winston, håller sig gärna inomhus om det går. Promenaderna hänger han gladeligen med på, men att gå ut i onödan, neeeej, han väntar hellre inne. 

(null)

För Er som hängt med i Lucia-följetången kan jag berätta att röstningen blivit kapad ännu en gång. 
Det hela har resulterat i att det slutligen blev en lottning. Där vann kandidat nr 5 och min egen kandidat blir alltså en av tärnorna. 
Om Ni frågar mej, s tycker jag att det slutade bra. Tjejerna har redan blivit uttagna i en audition bland många fler, så de har redan vunnit. Det behövs inga fler vinster tycker jag. Snart börjar deras tuffa schema och de kommer att samla in pengar till utvecklingsstörda barn. Jag hoppas de kan lämna allt det tråkiga med röstfusk bakom sig och ha roligt tillsammans. 

(null)


Resa utan hund

I lördagsmorse lämnade jag och maken ön och lämnade alla hundar och yngre förmågor hemma. När hände det senast? Vi har försökt att komma på något tillfälle men det gör vi inte. Det har kanske inte har hänt? Inte sen vi fick barn eller skaffade hund i alla fall. 

(null)

Vi lämnade Gotland för att landa i Globen. Men först intog vi ett stort Svenskt möbelvaruhus. Där inhandlades några julklappar som var beställda av äldsta dottern. 
Konstigt att det kan vara då roligt att traska runt där i flera timmar? Man fyndat en massa bra saker och när man tillslut kommer fram till kassan, kommer man på att man glömt både det ena och det andra. Sen visar det sig att det inte blev så billigt så som fynd bör bli. 

(null)

Maken var nöjd och glad när vi väl landade på hotellet och sen blev det konsert. Härlig, lagom och kanonbra! Oförglömligt och en härlig upplevelse. 

(null)

När vi sovit vår skönhets-sönm var det dags igen! Ut i djungeln och hitta julklapparna. 
Jag har aldrig någonsin handlat julklappar så tidigt förut. Vi har fyllt bilen med kasse efter kasse och just nu, i skrivande stund, känns det inte som om jag har någon koll på vad vi handlat. På så sett blir det dubbelt nöje när vi kommer hem och ska packa upp. 
Har ni handlat några klappar än? 

Nollställt

Den här veckan började i ett ilsket kaos. Någon har manipulerat röstningen av Gotlands Lucia!! Gnissel och ilska, hopplöshet och sorg. En kandidat har fått en halv miljon röster! Genast går tankarna till VEM? 

(null)

Nej, jag tror inte att det är någon av tjejerna som ligger bakom. Men tankarna går självklart till deras närmaste omgivning. Det hela är så onödigt och tråkigt. Men oj vilken grej det blev!! 

helagotland.se

aftonbladet

sverigesradio P4

Metro 

Nu är allt nollställt och först funderade vi på OM vi skulle rösta igen. "Vem vill liksom vinna nu", sa dottern som är nummer 3-kandidaten.
Men visst har vi röstat igen. Men nu spelar det liksom ingen roll vem som kommer att vinna och jag hade hoppats på att de i stället kunde lotta. 

Men Lucia lär det bli och de här 7 tjejerna kommer att få jobba för fullt. Hoppas de får in riktigt mycket pengar som sen ska skänkas till välgörande.