Vår, vår och mer vår

Skriv inläggstext 

Våren tornar upp sig framför mej precis som Dahlmansporten i Visbyringmur. Den är stark, stolt och mäktig. 

Det gäller att njuta nu för snart är den slut. Det som följer efter våren tilltalar mej men jag gillar ändå våren väldigt mycket och håller i den om det går.  


Två helger i rad har våren levererat. Man vill inte gå innomhus utan bara sitta och suga in D-vitamin. 


Men i vinden och skuggan har det varit kallt. Blåsipporna har trotsat minusgraderna och i veckan har knopparna tittat fram. 

Bilden är bedrövlig, jag vet. Men när jag hittade knopparna var jag bara tvungen att fota. Det var inte så ljust och kopplet står tre killar och drar. Men man får liksom vårens pluspoäng av att hitta Blåsippor och det måste dokumenteras. 

Vårdagjämning är det idag. Härligt när vi nu har mer ljus än mörker framför oss. Men tiden kommer köra i 380 med oss fram till midsommar. Spänn fast er, för nu kommer det gå undan. 

Och titta! Igår hittade jag fler Blåsippor i backarna stå. Niger och säger att nu är det vår. 

Kommentarer :

#1: Malin B

Vilken härlig blåsippspromenad med dig! :)
Såklart de måste fotas.

skriven
#2: Gittan

Vilken härlig promenad jag kom med på, tack för det. Ni har det så fint på Gotland kanske blir ett besök till sommaren vi får väl se. Visst är det härligt när det börjar komma upp knoppar lite här och var. Fina bilder. Kram.

skriven
#3: Erika

Tack för fina vårbilder! Känns hoppfullt. I natt har det åter snöat här men nu regnar det, så jag hoppas det snart är barmark igen för nu är det bara vårlängtan för hela slanten.

skriven
#4: mammakero

Härligt med att njuta av sol och blåsippor på sin promenad! Så fina vårbilder du tagit oxå!
Utanför mina fönster är det ett nyckfullt aprilväder, så här i mars, så jag passar på att plantera om några särskilt utsatta blommor och klipper ner pelargonerna. Vet inte om de kommer att klara sej, den som lever får se!

skriven
#5: Lotta

Härlig tid vi har att njuta av. Underbart med de fina blåsipporna. Snart blommar hela fälten utanför min lilla stuga på grannön. Vilka fina hundar du har.

Kram och njut av tiden!

Tack för att du gillade stolarna :-)

skriven
#6: Bosse%20Lid%E9n

Wow! Underbara vårbilder. Jag älskar både Gotland och blåsippor.
Kram Bosse

skriven
#7: Gunnel

Åh, vårsippsbilder! Då är det äntligen vår. Jag älskar sommaren men vill också gärna njuta av en lång vår, så man kommer i stämning. Kram.

skriven
#8: Paula

Hej! Så torrt och fint ni har det, jag är lite miljöskadad just nu, allt är gegga, lera, is, sörja, allt du kan tänka dig utom torrt och fint...
Nå, våren kommer även hit, vad det lider, måste beställa tid för trimning så jag slipper duscha Blinka efter varje promenad. Vet du, googlade på nätstrumpor, hittade inga jättebra foton, men, min fantasi fungerar utmärkt, jag kan se kvinnomagar som liknar kasslerbitarna på Konsum, ja okej kanske var det mig själv jag såg i fantasin, modeskaparna måste ha en fantasi som är långt utöver det normala...

skriven
#9: Mycket%20annat%20och%20lite%20betong

Vilka härliga vårbilder! Så vackert i Visby med ringmuren.
Och visst måste man fota de första blåsipporna, för då är det ju VÅR på riktigt.

Trevlig helg!
Agneta

skriven
#10: Mirre - Sweetwords

Så härliga bilder

skriven
#11: Paula

Hej, det kryllar av blåsippor på nätet, vet bara ett säkert ställe här i byn o där fanns....nada....då jag tittade efter. Hoppas nu att de bara är aningen sena, mina blå favoriter. Du gillar inte nässlor, nä vem gör väl det, annat än de första späda som är goda att stoppa i munnen. Senare är de ingen höjdare, o förstör kring många bärbuskar där de är luriga och bränns när man helt oskyldigt plockar vinbär...

skriven
#12: Peter

Fina bilder, men det är väl ändå inte Dahlmansporten?

Svar: Jajjemen, visst är det Dalmansporten.
/P
Pernilla

skriven

Kommentera inlägget här :