Den blomstertid nu kommer

Visst har blomtertiden kommit och den har kommit till Gotland med en rasande fart.Jag fortsätter att klaga på tiden som går så fort. Skolavslutningen är avbockad. Solen gassade och Syrenerna stod fortfarande i blomm. 

När försommaren äntligen kom, kom allt på en gång. Från jacka och långbyxor till kortbyxor och kortärmat på en och samma vecka. Att gå iväg på morgonen utan att ta på mig jackan, känns som en lyx. 


Kvällarna känns sköna och idag är det Midsommar afton!! OJ! 

De sista veckorna har jag jobbat för fulla
maskiner och det känns så skönt att få några dagars ledigt.

Hoppas Ni också får en härligt skön helg och hinner ladda batterierna lite. 


Kallt och varmt, sol och regn

Förra helgen tillbringade vi i bobilen på olika ställen i trakterna runt om huvudstaden. Först var det kallt och jag var innerligt tacksam för att dunjacka hängde kvar i bobilen sen förra turen. Sen var det varmt och skönt och vi satte ute till midnatt och myste med vin i glasen. 

Nästa natt regnade det så kraftigt att vi knappt kunde sova och sista dagen brände solen och kortbyxor åkte på. 


Omväxland, minst sagt. Vi började i Södertälje och gissa vad som stod i agendan? Agility så klart. Sjuttonåringen sprang totalt 8 lopp med sina två hundar under helgen. 16 lopp totalt och framgångarna var också omväxlande. 

Vi väljer att minnas det som varit fantastiskt. 

Nike-gubben slog till med förundran och visade sig i kanonform. Två pinnar plockade killen hem och därutöver en massa fina rundor. 


.....men den lilla blå!!! Vilket team han och sjuttonåringen är! Fyra pinnar plockade de hem. Två i vardera klass och flera pallplatser. 


Turnén visade sig vara perfekt planerad få det var en vilodag på måndagen. Då gick vi tvåbenta och tittade på djuren i Eskilstuna. 

Men det omväxlande vädret drog med sig sjuka baciller. Jag har kämpat mig igenom den korta veckan med dunkande huvud och ömmand näsa och hals. Nu är det ledigt igen men då ligger jag, självklart. 


Men minnena från den fantastiska helgen värmer. I Bro-Håbo fick jag dessutom en påhälsning av en bloggis. Det visade sig att det var Harrys och hans mattes "hemmaklubb" och de tittade införbi påväg till jaktträningen. De hittade mig mitt i lunchförberedelserna och jag hade inte ens tid att förklar agilitybanan alla termer. Men en pratstund fick vi medan grytorn puttrade. 

Långt mellan gångerna

Nej då, det har inte hänt mig något det är bara så mycket annat som tar min tid. Inte hinner jag läsa inne hos er och inte hinner hag uppdatera här. 

Typiskt maj månad. 

Men maj är slut nu och kanske lugnar allt ner sig? 

I helgen ska vi åka iväg, hela familjen. Då kanska jag hinner lada ikapp hos er. 
Vi tar hjulhuset och åker över sjöen. 

Vi lämnar Gotland för några dagar och börjar med Agility på lördag i Södertälje och vidare till Häverö på söndagen . Måndag ägnar vi åt familjära aktiviteter och avslutar i Bro-Håbo med mer agility. 

När vi åker hela familjen har vi inte mycket mer tid än att rå om oss själva. Därför blir det inte mycket tid över. Men för dem som vill kan man få komma förbi tävlingsplaterna och säga hej. 


De här två tävlar i tvåan nu och jag håller verkligen tummarna för dem.