Söder ut igen

Det där med att tävla med levande ting, är inte helt okomplicerat. Jag vet att flera av Er läsare är eller har varit, eller är tävlande med häst eller hund, så ni vet ju vad jag menar. 

Det är mycket som ska stämma både med hund och förare, bana och humör. I årets Hundungdoms SM var det hög kvalité på agilityn. När sjuttonåringen sprungit sina första lopp, låg hon tvåa och fyra med sina båda hundar. Men sen tog det slut. De sista loppen gick inte alls. Nervositeten och pressen på sig själv var förmodligen för stor och det höll inte. 

Det var i alla fall inget dåligt väder, förutom att det var ganska kallt. Men det gör inget när man håller på med hundaktiviteter. Vi hade några trevliga dagar i Piteå och innan vi åkte därifrån badade vi av besvikelsen på Pite Havsbad. 

Vi har sett massor av fantastisk natur och I Rallylydnaden gjorde sjuttonåringen och Winston en fantastisk runda med 97p. Det räckte till en delad 6:e plats. 

 

Vi har klättrat i berg och sett sjöar och hav. 


Veckan är snart slut och det ska bli skönt att komma hem till den egna sängen igen. 

 

Det har blivit många mil och en trevlig vecka men talesättet "borta bra men hemma bäst" passar väldigt bra. 


Men innan vi åker över Östersjön, ska vi besöka Lindesberg för några agilitylopp till. 

Roadtrip

Skriv inläggstext 

I arla morgonstund började vi vår roadtrip mot Piteå. 

Vägen käns lång och krånglig. Det började som vanligt med en tur över Östersjön med DestinationGotland. 

Första etappen gick till Härnösand. Där tillbringade jag många lov tillsammans med min storasyster och hennes man, förr i tiden. Si så där 40 år sen, om jag börjar tänka efter ordentligt! 

Kan meddela att jag inte kände igen mig. 


Där blommade ännu blommor som blommat ut hemma. 

När man åker så här långt norr ut, kan man följa Lupinernas öde. I Nynäshamn är blad och hela plantan vissen. I Uppsala kan man se gröna blad på dem än, men inga blommor för de är slut. I Sundsvall blommar de delvis än och på Högakusten blommar de i sin fulla prakt. 

Nu stannar vi för natten i Björkarnas stad och i morgon fortsätter vi den sista biten fram till Piteå Brukshundklubb. I morgon börjar det med besiktning och sen kör Rally-lydnaden igång. I kväll ska hundarna få en välbehövlig långtur efter många mil i bil med små stopp här och där. 


Radiokändisar

Om någon missat så jobbar jag som hundfrisör. Jag har ett eget litet trim där jag jobbar och så tar jag hand om det administrativa för min mans firma. 


I början av veckan blev jag uppringd av lokalradion som ville komma ut till mej och göra ett reportage. De besökte olika ställen och hos mej ville de stanna till i ca 20 minuter. 


Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt hade jag sagt "ja". 


Dagen efter kom en frågvis kille med en stor mikrofon. Jobbigt, svettigt och otroligt nervöst. Ändå är jag ganska nöjd. 


Jag fick sagt det jag ville och svamlade inte allt för mycket. 


Allt var frid och fröjd. Det var bara det att jag, vid en av pauserna, under tiden som det gick ut musik, berättade om vårt "privata" hundliv. 


Det tyckte han var så intressant så i förrgår ringde han upp igen. Den här gången ville han prata med sjuttonåringen och Hundungdoms-SM. 

Idag har sjuttonåringen varit vid Radiohuset och stått i studion och sen kört agility i direktsändning. 


Hon gjorde verkligen bra i från sig. Sa bra grejer och var saklig. Vi andra fick sitta och vänta och titta på. Men det här med radio är faktiskt riktigt kul. 
Pudeln ni sett på bilderna ovan, är en ung kille, kund till mej i mitt trim.