Foto-plugg på stranden

Sjuttonåringen hade ett fotojobb att göra till skolan. Foto är ett av hennes många intressen och hon pluggar ett i dividuellt val, där hon valt foto. 

Vi åkte alltså iväg för att hon skulle kunna ta de bilder som fattades i arbetet. Söderut åkte vi, drygt 3 mil från Visby och landade då strax söder om Toftastrand. 


Det är inte här ni solar och badar när ni besöker Gotland i Juli. Den stranden ligger några kilometer norr om och den har ni sett massor av bilder ifrån förut. Jag har ju gått där många gånger förut och tagit en och annan bild som ni fått se. 

Toftastrand

Här är stranden inte täckt med enbart sand och här ligger ekorna sida vid sida. 


De tre killarna är vana fotomodeller och poserar gärna. 

Jag tror hon har fått sitt material komplett så hon kan lämna in arbetet. 

Jag tog också några bilder men de sparar jag till ett annat tillfälle. Kanske i veckan som kommer. 

Solens glädje

I lördags var det Gotländska vädret underbart. Solen sken och himlen var så där blå som den bara kan bli med stark sol och hav runtom. 

Gissa vad jag gjorde? 

Tror många av er gissade fel. Jag skulle helt klart velat gå långpromenad och tagit massor av underbara solbilder, men det gjorde jag inte. Jag satt inne hela helgen på familjehemsutbildning. Hur roligt kan det bli? 

Lagom vi kom hem, gick solen ner. 

Men Januari är min lugnaste månad. Folk har inga pengar och det är kallt så hundarna får ha sin päls kvar. I alla fall generellt, för visst har jag kunder men inte i samma utsträckning som annars. 

Därför har jag lite mer tid till jobb utanför trimmet och ibland kan man ju smita iväg  ut när solen skiner. Idag skiner den! Visst ligger det både bokföring och redovisning på skrivbordet men det fick vänta lite. En lång morgonpromenad i sällskap med solen. Det var gnistrande kallt och alldeles underbart. 

Ljusare fast mörkare.

Snön har nästa helt smält bort här. Det lilla som finns kvar fryser på natten och smälter sakta på dagen. Resultatet blir is. 

När snön försvann från skogens stigar blev det mörkt på mina tidiga promenader igen. Trist! 


Samtidigt glädjs jag åt att tidigare och tidigare se horisonten ljusna. 

I ena av åkerns hörn ligger snö kvar. Inte mycket för grannen att åka skidor på. Men spåren i snön skvallrar om att hon hann ut innan det började smälta. 

Hon åker plikttroget sin runda på skidor när vintern tillåter det. 

Själv äger jag inga skidor och har ingen plan på att skaffa mig några. Nej, jag väntar på resan till Järvsö i slutet av februari då vi ska åka utför i stället. Dock på hyrda skidor och det duger bra för mej. 

Här sitter jag och Benji och tittar på ljuset som åter har kommit tillbaka när vi kommit hem från morgonrundan. 

Och där kommer ju solen!