Tror inte året kan sluta bättre

Jag vet inte hur jag ska kunna skriva ner det här, utan att låta skrytig? Hur gör man när man är så jublande glad och stolt? En mamma till en artonåring som bara levererar och levererad. 

(null)

Det var tävling på hemmaplan. Den tredje klass 3-tävlingen för Winston. Det gick så bra. Det gick SÅ BRA!! De vann båda sina lopp, tog SM-pinnar i båda och dessutom Cert! Det kan liksom inte bli bättre och jag är så glad för deras skull. 

(null)


En lite förklaring:
I högsta klassen, klass 3, samlar man SM-pinnar. 15% av deltagande i klassen vinner pinne. Är det 10 deltagare får 2 pinnar då man rundar uppåt. Är det 20 stycken delas 3 pinnar ut osv. 
En vinner certet. Då måste ekipaget vara felfritt och innom 15% gränsen. Om vinnaren redan är full-certad går det vidare till nästa. Tre cert betyder att man meriterat hunden till ett Championat och för att komma till SM måste man ha 4 SM-pinnar i vardera hoppklass och agilityklass. 


Efter Juldagen kommer en annan-dag

(null)

Det är grått, grått, grått. Men en sån här "annan dag" regnade det i alla fall inte. 

(null)

Min SMHI-app sa att det fann förhoppningar om att få se solen. Så vi låter ett par mil norr om Visby och hamnade i Lummelunda där vi tog en promenad med hundarna. Se på bilden ovan. Längst bort i horisonten, där ser ni förhoppningen. Kanske klarnar det upp?

(null)

Men det gjorde det inte. Men vi slapp i alla fall regn medan vi gick. 

(null)


(null)


(null)

Det blåste snålt och på hemvägen fick vi sätta på vindrutetorkarna på bilen. 

God Jul

(null)

Vi sitter mitt i den allra mörkaste tiden. Dagarna är verkligen minimala och vi Gotlänningara är ändå lindrigt drabbade. 

Lagom till Lucia mörknade det längst upp i norra Sverige och dagen kommer inte tillbaka förrän den 4:e Januari. Det är det som kallas Midvinternatt, att solen inte når över horisonten. 

(null)

Hit orkar solen några få timmar varje dag och har man tur, skymmer inte molnen den. 

(null)

Pepparkakorna är bakade, tomtarna är avdammade och nu ska vi fira en lugn och skön jul. Efter nyår kan vi börja räkna med ljuset igen.
Mellandagarna består av en dags jobb, och agilitytävling. Tävlingsdagen ska jag bara heja på artonåringen och hundarna från läktaren. Sen hem och vila igen. Tävlingen är på hemmaplan och är ganska liten. Efter nyår är det mer jobb som väntar men nu ska jag bara njuta. 

Till sist, GOD JUL till Er alla! Hoppas ni också får njuta av lite ledighet?