Kallt, vått, värmande glädje och torrt vin.

Benji har sprungit i vänstervarv på den lokala Kennelklubbens inofficiella hundutställning. 

Det var isande vindar och regn som kändes som isbitar. Vi var förvarnade via SMHI och därför hade vi tält med oss. Det hjälper dock inte mycket när man står/sitter timme efter timme och väntar. 

Benji gick in i ringen som nr 8. Det var totalt över 100-talet hundar som skulle bedömas. Han var ensam hane i sin ras och debuterade dessutom som veteran. Det gör man när man passerat 8 år. Idag fick sjuttonåringen visa honom. Hon gör ju det så himla proffsigt. 

Vår fina kille vann över tiken och blev därmed bästa hane och bästa veteran i rasen. Då går man vidare och tävlar mot andra veteraner. 
Spänningen som råder när domaren vandrar mellan hundarna för att välja ut fyra som sen ska placeras, är olidlig. Den här domaren gick sakta och tackade av hund efter hund, tills det bara var fyra kvar. Benji stod kvar och slutade som två! Glädjen är obeskrivlig. Även om det är en inofficiell tävling, är konkurrensen hård. 


Men resan var inte slut. Alla hundar från grupp 8, stötande, apporterande och vattenhundar ska först bli en representant. Benji vann och fick därmed representera gruppen i den stora "Bäst In Show-finalen".

Från början var det 49 raser representerade och slutligen 10 kvar i finalen. Gissa om lyckan blev stor när vår vackra Engelska Springer Spaniel hane slutade som tre? 


Frusna var vi. Känseln i tårna var borta sen flera timmar men värmen från lyckan tog och svävande hem. 

Väl hemma korkade vi upp en flaska bubbel för att fira. 

Medans vi firade somnade den vackra men trötta hunden på golvet. Vinet var väl torrt för min smak men vad gör det när man varit våt i omgångar hela dagen? 

Det är så fantastiskt roligt att vinna rosetter!!

Kommentarer :

#1: Gittan

Så fin han är Benji och så duktig dottern är också. Kul att göra nåt tillsammans även om det är blött kallt och mycket väntan.
Det gjorde ju inget då att vinet var för torrt , ha ha.
Kram till er alla och stort grattis.

skriven
#2: Malin B

Grattis!!! Vilka proffs ni är i familjen. :)
Kallt och blött väder är lättare att stå emot när resultaten är finemang.

skriven
#3: Erika

Då ber vi att få hälsa till snyggingen och gratulera :-) !

skriven
#4: mammakero

Vilken "pay-off" att vinna två rosetter när man trotsat kylan! Grattis till din vackra hund och fantastiska dotter!

skriven
#5: Lotta

Grattis vad kul! Visst är det en underbar känsla när man står där i ringen och domaren går runt och tackar av den ena efter den andre. Han är verkligen fin eran kille. Hoppas ni fått upp värmen och att solen skiner på er.

😁

skriven
#6: Soffie

Grattis va roligt för er. Va fina bilder ! hoppas värmen har kommit till dig med.

skriven
#7: Sussi

Men så kul. Bra jobbat Benji och sjuttonåringen. Grattis! Klart han är helt slut efter det. Det måste ju ta på krafterna och vara så förbaskat tjusig ;) Gillade ert sätt att fira :)

skriven
#8: Paula

Oj ingen hejd på skörden här inte! Grattis återigen, jag förstår ju inget av utställningar men fattar mycket väl vad tävlingsinstinkten gör med människan! Oavsett vad man tävlar i! Hoppas ni får varmare väder framöver så ni slipper frysa häcken av er

skriven
#9: Gitsan

Mycket varierande väder får vi som är ute på olika hundaktiviteter :)
Kul att det gick så bra!

skriven

Kommentera inlägget här :