Lyckligt lottad

Jag drog vinstlotten den här gången också.
Visst går Ni och testar Er? Hoppa inte över det, ni kvinnor som läser det här, lova mig det!

Det här yrvädret har också obligatoriska test som ska göras. HD-röntgen ska göras runt 1-1,5 år. Winston är snart 17 månader gammal och han har precis röntgat sina höfter. HD står alltså inte för Harley Davidson utan för Höftleddyplasi. Man kollar att kulorna i höftleden ser ut som den ska och att den är väl sluten i sitt fäste. Gör den inte det, ska hunden inte avlas på. Grad A,B är godkända höfter och C-E är höfter med Höftledsdyplasi i olika grade.

Nu håller tummarna för att allt är som det ska med både höfter och armbågar. Det är extra viktigt för oss att veta, då han planeras att bli en hårt arbetande hund och vi vill ju att han ska hålla.

U-SM pris

När sjuttonåringen sprang hem guldet i sin klass, på Ungdoms-SM, fick hon en massa priser. Hundmat, presentkort, nyttosaker som sjukvårds kit och rabatter på kända hundsiter. Sen vann hon ett halsband. Eftersom det är specialsytt för just detta ändamål fick hon lämna mått på hunden och få halsbandet i efterskott.

Nu har det kommit, vinnar-halsbandet. Visst är det fint?

Texten är broderad. Nike har ett halsband tidigare med texten "Mattes bästa", men den texten är tryckt och det är ganska svårt att se vad det står. För trycket blir ju med åren sliten. Men det här kommer med all säkerhet att hålla. Nästa helg ska de springa Gotlands mästerskapet. Då får de inviga det blå-gula halsbandet.

Har sitter de bland sina priser efter vinsten i augusti.

Vandring i skymningen

Jag och sjuttonåringen tog bilen till "stan" för att gå lite i stadsmiljö.

Vi började vid Krutornet och gick sen strandpromenaden norr ut.

Men först ville vi ta några bilder i det häftiga ljuset.

Vi ville ha en bild på hundarna sittande på de stora blanka sittstenarna, men när vi skulle sätta upp alla tre hundarna på den, halkade Nike ner.

Men efter ett tag fick vi alla på plats.

Den mentala träningen fortsatte och alla utom fotografen fick prova en av de hängmattor som är uppsatta längs strandpromenadesn.

St: Nikolai ruin.

Ringmurens utsida.

Kärleksporten

Ringmuren från insidan.

Mörkret föll sakta och vi vände tillbaka mot stranden.

Där försvinner Destinaton Gotlands båt mot Nynäshamn.