Agilitymyndig

Den här killen fyllde "agilitymyndig" igår.

I aglityvärlden betyder det inte så mycket att fylla 1 år. Nej, i den världen väntar de bara på att hunden ska bli 18 månader och agilitymyndig. Då får de nämligen starta på tävlingar.

Just nu finns dessvärre inte så många tävlingar att starta på. Inga tävlingar som ligger inom vårt "åka-båt-bil-tävla-och-hinna-med-båten-hem-igen-avstånd".

Under tiden tränar vi balans, styrka och kondition i skogen. I december finns en inofficiell tävling i klubben som sjuttonåringen kommer att starta på. Nämligen KM och det är ju en perfekt "första-tävling" att börja med.

Kontakt och lydnad kan man också träna i skogen.

Hemma i trädgården har jag hjälpt sjuttonåringen med lite annan träning. Teknik och balans är viktig för en agilityhund. Här får Winston träna på att lyfta benen och att hålla ordning på steget. Det kan se obetydligt banalt ut men är ack, så viktigt.

Grådagar

Det har varit både grått och blött här i flera dagar, veckor kanske. Jag har tappat räkningen. I lördags frös jag och Lilla H på Visby Brukshundklubb. Där hade sjuttonåringen sitt sista kurstillfälle i Rallylydnad. Tanken är att jag ska försöka damma av Benji och träna lite Rallylydnad jag också. Men när jag ser på Winston och sjuttonåringen, tappar jag sugen. De är ju så himla duktiga och flitiga. Vad har jag att komma med?

I söndags flyttade hennes agilityträning in. Sjuttonåringens alltså! Alla hinder har flyttats från sin gräsplan ner till förrådet vid det ridhus som klubben hyr in sig i, på söndagarna under vintern. Samtidigt som det är skönt att vara inomhus är det vemodigt att den långa vintersäsongen nu har börjat.

Snart är det helg igen. Äntligen har det lovats lite sol. Jag ska försöka att nyttja vädret och träna lite Rallylydnad med Benji. Jag är inte sämre än så men frågan är hur långt det räcker?

För Er som undrar..........
Rallylydnad är en lydndsgren med hund där man går en bana efter skyltar. På skyltarna står hur man ska vända, snurra eller kanske backa. Allt handlar om att ha var kontakt och följsamhet med hunden. Man börjar med 100 poäng och sen drar domaren av poäng efter hand som man går banan. Det finns massor av regler som att man inte få sträcka kopplet, ta i hunden eller att hamna för långt ifrån eller för snett. Det har alltså inget med fart att göra, som det kanske kan låta på namnet.

Mörka kvällar med mys

Visst tycker jag att de mörka kvällarna är både jobbiga och mysiga men de mörka morgnarna är enbart tråkiga. Reflexer i
massor på både mej och hundarna. Sen pannlampa på huvudet och jag beger mig ju iväg i ottan! Blä! Det är becksvart och jag ser inte rötter och grenar på stigen även om jag har pannlampa. Jag är mörkrädd och avskyr mörkret. Att jag sen snubblar fram i skogen gör ju inte saken bättre.

Runt 7 på morgon är jag hemma igen. Då är det dags för frukost och sen ska Lilla H till skolan. Men då är det i alla fall ljust.

Det var de, de! Veckans gnäll. Men snart är det helg igen. Dessutom är det snart dags att börja längta till advent, eller?

Det här mötte mig på Ica Maxi igår. Glädje och förskräckelse i ett och samma. Eller hur känner Ni?