En kall men fantastiskt helg

Vi har fått använda vinterjackorna i helgen. Brr! Haninge Brukshundsklubb bjöd på en fuktig kall lördag och en blåsig men soligt söndag. Kyla, regn, blåst, sol och en stunds värme. Mer än så kan man inte få va? 

Lilla H har studerat agility mer ingående och haft tusen frågor. "Varför gör domaren så? Varför fick han fel? Ska man inte stanna där? Han hoppade över markeringen på balansen Mommo, då får han fel va?"
Snart kan hon det här!


Den här helgen lossnade det och sextonåringen och Benji sprang in en 3:e plats med pinne. Sen sprang hon och Nike in ytterligare en pinne på söndagen och placerade sig 2:a och 4:a. 

Det är pinnarna man vill ha. Bara 10% kan få pinnar och måste vara felfria. Är det 10 starter blir bara en pinne utdelad är det 20 blir det 2 osv.  Nikes 4:e placering räckte alltså inte till pinne men det gjorde pallplatsen. 


Nu är vi hemma och laddar om för på fredag bär det iväg igen. 

Maj rusar förbi


Oj så tiden springer! Maj har snart rusat förbi och Midsommar hägrar. 


Det blir nog inte så mycket traditionellt midsommarfirande för vår del i år. Klinteortens hundungdom håller agilitytävlingar i dagarna två och maken är med och håller i campingansvaret. Många tävlande campar på tävlingsplatsen och det gäller att se till att alla håller sig till regler och planeringen. Annars får ju inte alla plats. Förmodligen finns vi också på plats och bor i bobilen. 


Men innan Midsommar ska två andra tävlingshelger avverkas. Denna helg tillbringar vi i Haninge och jag hoppas av hela mitt hjärta att sextonåringen har lite medvind. Hon behöver det verkligen för att bibehålla självkänslan. 


Den sista tiden har det varit någon oförargerlig rivning eller felsteg av matte som gjort att de bra loppen inte blivit perfekta. 


Nu hoppas vi på lite tur. 

Ingen sprit

Lilla H kommer hem från dagis och berättar "att det inte finns någon sprit på dagis". 
 

Jag drar på munnen i smyg men vet att hon menar handsprit för hon är lite snuvig.