Musöron

När björken fått musöron ska man klippa rosorna. Men jag har inga rosor kvar och musöronen har slagit ut innomhus. 


De här musöronen ska Cocko få äta upp. Cocko är vår vita kanin, om någon missat det? Björkkvistar är som Påskgodis för honom och det är nog extra gott när de dessutom har slagit ut. Det är ju ett tag sen han åt Björkblad. 


Snart är det stort 10-års kalas för den här killen. Ja, Tio! 
En vän till mej hojtade upprört och roat att en kanin inte blir så gammal. Men det blir de visst det. Om de får motion och rätt kost. Så jag hoppas att vi får fira 10-års dagen med honom. 

Växa eller oväxa

Tjoho! Vi har klarat oss, än så länge, kanske man ska tillägga. Peppar, peppar, ta i trä! Jag menar så klart att vi klarat oss från kräksjuka som Lilla H brottades med under Påskhelgen. 
Det känns bra!

Något som inte känns bra är att mina Tomatplantor dör. Varför! De gror och så....bjjjooo så viker de sig och vill inte vara med längre. Några växer men bara några. Jag har planterat nya frön och några av dem har också lagt sig. 
 

Annat är det ute i skogen. Där växer och frodas det. 

Visst är det underbart? Det har säkert inte undgått någon hur mycket jag tycker om våren. Ha tålamod, jag lugnar mig snart. 
 

Det blev inte som det var tänkt

Hur roligt, trevligt eller glatt kan man ha en Påskhelg? 
Efter en långfredag med avkoppling drog Lilla H igång med lite kräksjuka, igen. Att städa toaletter och byta i sängen mitt i natten är ingen höjdare. Maken fick byta sänglakan tre gånger och jag hann plocka ut tvätt och ladda ny ett par gånger i maskinen, innan solen tittade upp över horisonten. 


Lördagens påskbjudning blev självklart inställt men lite påskmat åt vi själva i alla fall. 
Visst är det typiskt! Man ser fram emot något och för vår del är det så sällan vi gör något utöver det vanliga. Allt som hänt de sista åren har gjort att vi dragit oss tillbaka. Vi orkar inte anstränga oss och vara sociala utöver den vanliga vardagen, liksom. Så nu när jag äntligen ville.....
Men det finns säkert en mening med det också. Vi skulle helt enkelt bara ta det lugnt hela långa Påsken.