Ytterligare en Agilityhelg

Midsommardagen vaknade jag av en fuktig tjock luft. 
Bobilen har stått uppställd brevid agilityplanen i Muldes hela helgen.  Hemmaklubben, Klinteortens Hundungdom har hållit i tävlingar under två dagar. Redan klockan 7 på lördagen var det jättevarmt. Jag menar jättevarmt


Många midsommarfirare var "trötta" efter att ha firat midsommarafton. Jag satt i skuggan med min kaffekopp och såg dem kämpa sig iväg för att rasta sina hundar i värmen.  Många fastlänningar har varit nere på ön och 30-40 vagnar och bilar har stått uppställda på den tillfälliga campingen vid klubbens agilityplan. 


Temperaturen gick upp en bit över 30 grader under midsommardagen och det var helt vindstilla. Söndagen var något bättre då det fläktade lite i alla fall. 


Sextonåring kämpade tappert på med Springerkillarna i värmen. Svettigt, är bara förnamnet. Phu! Jag ska ju absolut inte klaga då jag inte springer själv. 


Skugga och kyltäcken hjälpte till och när det blev hundarnas tur att springa så fanns energin ännu kvar. Många fina lopp blev det och någon lite miss här och där. Äh, vad glr det i den värmen? 


Efter loppen på lördagen körde vi ner till havet för att svalka hundarna. 


Både sextonåringen och Lilla H doppade sig de också. Det var faktiskt väldigt varmt i vattnet men jag hade inga badkläder med mig, så jag badade ut så långt som shortsen tillät. 


När lördagskvällen kom svalkade jag mig med ett gott mousserande rosé. Jag skålade med Nike och firade hans vinst. För han vann ett av sina lopp dock utan pinne. 

Kommentarer :

#1: Decdia

Vi firar alltid midsommar utomhus och har varit med om en massa skitväder. Men i år var nog det "värsta" året någonsin, vädret var liksom för bra. Puh! :)

skriven
#2: Malin B

Grattis till vinsten!
Superhett är sannerligen bara förnamnet.
Kyltäcke är det många som skulle ha haft denna helg. Att åka bil/handla i matvaruaffären är det kyligaste jag ägnat mig åt. ;)

skriven
#3: mammakero

Även här var midsommardagen varmast, tätt följd av självaste midsommaraftonen. Maken har fått för sej att han inte kan vara i stugan, inte ens några timmar åt gången, vilket är min största sorg denna sommar. Vi har haft stugan så länge att det vill inte infinna sej den rätta sommarkänslan, då vi inte är där alls. Nu var det så att jag har haft förkylningen från helvetet i veckan, så jag hade aldrig orkat köra ut för någon timme nu...
Bra kämpat av er alla i värmen! Glad midsommar i efterskott!

skriven
#4: Erika

Grymt jobbat! Grattis till 16-åringen och Nike :-) ! (Midsommardagen var supervarm och tryckande här också. Puh!)

skriven
#5: Linda / Candygirl

Åh jag älskar värme... inga 30 grader här - än. Men runt 25 blev det i alla fall. Helt OK. :-)

Nu har det svalnat och ligger runt 20. Fortfarande skönt - men är det inte varmare klär jag inte av mig allt för mycket om jag inte ligger i strålande sol.

skriven

Kommentera inlägget här :