Kennelträff

Jag hade turen att få vara med på en Kennelträff tillsammans med sextonåringen och den "lilla blå(råttan). 


Blå, heter alltså färgen på en sådan här "grå-(blå)-melerad" hund. Därav smeknamnet blåråtta. 


Två dagar har förlöpt med roliga aktiviteter, massor av hundar och tävlingar. Sen en fest på det, med grillat Gotländskt lamm. Många superduktiga hundar och förare är nere på ön för att träffa andra valpköpare från Sobelkusten's kennel. 

Sextonåringen och Winston har provat på vallning. Ett första möte med fåren kan blir hur som helst, säger de som vet. Winston skötte sig exemplariskt och hade ett lugnt fint intresse på en lagom aktivitetsnivå. Det var jätteroligt att ägna några timmar vid Ammorgård i Västergarn och få lära av Maria. 


I tisdags eftermiddag hölls det stora Kennelmästerskapet i agility. Det är ett mästerskap med stort allvar och engagemang. Dessvärre får inte Winston tävlan ännu. Han måste bli 18 månader innan han får börja springa på fullt allvar. Men det arrangeras ett "Tunnelrace" för de hundar som inte deltar i det stora mästerskapet. 
Racet slutade med tre kullsyskon på pallen och ni ser ju vem som stod överst. Sextonåring lyckades springa snabbast och placera sig före två mycket erfarna förare som är vana att stå på prispallen i både SM och VM. Coolt, tycker jag! 


Nu lämnat vi det här bakom oss och återvänder till vardagen och arbete i väntan på den riktiga semestern. 
Taggar: Sobelkusten's kennel;

Ytterligare en Agilityhelg

Midsommardagen vaknade jag av en fuktig tjock luft. 
Bobilen har stått uppställd brevid agilityplanen i Muldes hela helgen.  Hemmaklubben, Klinteortens Hundungdom har hållit i tävlingar under två dagar. Redan klockan 7 på lördagen var det jättevarmt. Jag menar jättevarmt


Många midsommarfirare var "trötta" efter att ha firat midsommarafton. Jag satt i skuggan med min kaffekopp och såg dem kämpa sig iväg för att rasta sina hundar i värmen.  Många fastlänningar har varit nere på ön och 30-40 vagnar och bilar har stått uppställda på den tillfälliga campingen vid klubbens agilityplan. 


Temperaturen gick upp en bit över 30 grader under midsommardagen och det var helt vindstilla. Söndagen var något bättre då det fläktade lite i alla fall. 


Sextonåring kämpade tappert på med Springerkillarna i värmen. Svettigt, är bara förnamnet. Phu! Jag ska ju absolut inte klaga då jag inte springer själv. 


Skugga och kyltäcken hjälpte till och när det blev hundarnas tur att springa så fanns energin ännu kvar. Många fina lopp blev det och någon lite miss här och där. Äh, vad glr det i den värmen? 


Efter loppen på lördagen körde vi ner till havet för att svalka hundarna. 


Både sextonåringen och Lilla H doppade sig de också. Det var faktiskt väldigt varmt i vattnet men jag hade inga badkläder med mig, så jag badade ut så långt som shortsen tillät. 


När lördagskvällen kom svalkade jag mig med ett gott mousserande rosé. Jag skålade med Nike och firade hans vinst. För han vann ett av sina lopp dock utan pinne. 

En tur till havet

Några kilometer hemifrån ligger Ygne. En vit härlig stenig kustremsa som försvinner norr ut mot Högklint, Fridhem och slutligen nås Visby. 


Ofta går jag uppe på klippkanten där man kan komma på stigar mellan Ygne och Fridhem. Men den här gången gick vi ner till stranden så att hundarna fick bada. 


Springerkillarna simmar och simmar medan Winston är lite mer förtjust i att fotbada. 


Kul att hämta pinnar i vattnet. 


Jag är bortskämd med allt det vackra. Men jag försöker att påminna mig om vilken tur jag har som bor just här.