Rosa gubbe

Nu är våra jordgubbar i krukorna slut. Visste ni att det finns rosa gubbar?

Blommorna är också rosa och jättefina. De bär ni ser på bilden är mogna bär. Söta och goda.

För någon vecka sen var jag iväg till ett självplocknings ställe av jordgubbar. Jag brukar ladda i frysen med bär. Det är ju så himla gott att ha under vintern. Att kräla runt där i jordgubbsfältet är en upplevelse i sig. Att lyssna på alla kommentare och sen på barnen som börjar tröttna, är en annan. Det som förvånar mej är att det ändå inte är fler konflikter i jordgubbsfälten?
Vissa har liksom inte förstått de oskrivna reglerna om att hålla sig i en rad. Eller så är det på det viset, att det är jag som inte fattar?

Plötsligt sitter det en människa "min" rad och plockar för fullt! Hallå! Är det där inte "mina" eller?

Medan mina kärl sakta fylls flyttar jag över i en oplockad rad där ingen plockar. Men vad händer? Jodå, titta! Snacka om fräckhet. Funderar ett tag på att säga något spydigt men ställer mig i stället upp och stirrar ihärdigt på min inkräktare. Då hoppar han vidare till nästa och sen nästa. Plockar lite här och där och tror att han kan göra precis som han vill. Och det kan han ju också. För ingen säger något. I en Jordgubbsåker får man tydligen göra hur man vill?

Kommentarer :

#1: Paula

Men du vilket ohyfs! Jag har aldrig varit o plockat självplock trots att vi har en stor odlare inte så långt ifrån. Faktiskt så föredrar jag bären alldeles purfärska, så nu senaste veckorna har jag ätit så det sprutar ur öronen...
Men didäringa rosa bären, häftiga, ja, men, inte ser dom smaskiga ut, dom ser snarare plastiga ut! Men jag tror på ditt ord, de är säkert jättemumsiga. Jag har lärt ett gäng flyktingar plocka blåbär idag, o bra gick det, sen smaskade vi i oss dem med glass. Nu är det upp till dem om de fortsätter plocka själva, har i alla fall undervisat dem i blåbärens alla nyttigheter.

skriven
#2: Malin B

Tur att jag har eget land, jag skulle bli galen om någon tog mina gubbar. ;)
Rosa var fina. Jag har aldrig sett sådana förut.

skriven
#3: AnnaKK

Trodde jag skulle odla mina egna jordgubbar den här sommaren, och så länge de var gröna gick det rätt bra. Men så fort de började bli röda hittade fåglarna dem! :-/

Hoppas du har en skön och rolig semester nu!!! :-D

skriven
#4: Sussi

Som vanligt finns det människor som alltid är sig själv närmast, tänker inte på andra som vi vanliga människor gör. Hoppas du fick många underbara jordgubbar ändå :)

skriven
#5: Maria Bromander

Rosa jordgubbar har jag aldrig hört talas om. Däremot hade min far plantor som bar frukt två gånger på sommaren. Här omkring är inte många odlare som har självplock längre just för att folk inte kunde hålla sig till reglerna. Så jag har unnat mig lyxen att köpa färdigplockade att proppa mun och frys full av. Men färska är trots allt bara bäst.

skriven

Kommentera inlägget här :