Snöiga gubbarPå Goland är det vårväder. Snöfritt och 5-6 grader varmt. 


Men jag försöker behålla vinterkänslan med några snöiga favoriter på bordet. De flesta har jag fått av mina barn. Det började med hemtillverkade gubbar en gång, men de har blivit så slitna med åren och har fått gå hädan. 


Nu har jag några favoriter kvar som kommer fram varje jul men får står framme vintern ut. De här godingarna tillverkade jag och Lilla H förra helgen. De stod kvar i två dagar och tappade sen huvudena totalt i värmen. 

Sexton år utan hål

Det osade vånda i bilen när jag släppte av sextonåringen utanför tandläkaren. Jag var lugn som en filbunke men hon hade vånda. Hon menade på att detta skulle gå åt skogen. 
Jag schasade i alla fall iväg henne och efter att ha hämtat Lilla H på dagis inställde vi oss i tandläkarens väntrum. 


Jag och Lilla H spelade Fia med knuff i väntan på att sextonåringen skulle komma ut. Vi han knappt börja innan hon kom tillbaka. Blankt kort för sextonde året i rad! Grattis gumman!! Det är i alla fall en sak vi lyckats med när det gäller våra barn, att hålla deras tänder rena och utan hål. 


Men Lilla H tyckte att tandläkaren varit lite orättvis mot hennes moster. Hon fick ju ingen present. Inget klistermärke eller ens en ring! Det ska man ju ha när man är duktig vid doktorn eller tandläkaren. Till och med Mommo ger ju sina hund-kunder godis när de är klara. Men sextonåringen hade en härlig känsla och vi åkte vi hem och firade med det här i stället. 


Ni förstår vad det blev va? 

Tappar liksom lusten

Bilden talar för sig själ. Mörker och halka. Suck! 
Jag är ingen vän av vintern, igentligen, men ett par minus och snö vinner överlägset mot tö, is och slask i kombination med regn. 
 
Nej, jag orkar inte tänka på eländet och visar i stället bilder på vårens absoluta favorit. Eller vad tycker Ni om Tulpaner?