Inlåst

Plötsligt kan jag inte öppna ytterdörren. Jag trycker ner handtaget försiktigt och trycker lite försiktigt på dörren med tanke på att en hund kanske ligger utanför. Jag lyckas få upp den några centimeter sen är det stopp. 
Jag tar i mer men det är stopp. 

Till slut får jag gå ut terrassvägen och runt huset till framsidan.


Mitt på pinnen finns en lite gren som ligger nerkilad mellan plankorna. Den ser till att pinnen inte går att skjuta undan. Han gillar pinnar, Winston. Hoppas han samlar på pinnar åt sin matte sen när han börjar tävla i agility också. 
Valborg var hans 1-års dag. Tiden går fort och det är snart ett helt år sen han flyttade hem till oss. 

Vita Blåsippor

På Högklint söder om Visby finns vita Blåsippor. Ni som hängt med mig här i bloggen under åren, har sett bilder förut. Men jag tycker det är lika roligt att leta efter dem varje år. 

Som Ni ser hittade jag massvis. Blåsippan kan förekomma i olika färger och det beror inte på pH-värdet som vissa rykten säger. Utan Blåsippan kan ta den färg som behagar den, påstås det. Blå, lila, röd, ljusrosa eller vit. 

April i ett nötskal

Sommardäcken har satts på bilarna men vad bryr sig vädret om det? 


Från snöblandat regn och hagel till att frysa på med flera minusgrader under natten. Jag är så glad att jag slipper ut och köra  på morgonen. 


Mitt trim ligger ju vägg i vägg med köket. Bara att öppna en dörr så är jag på jobbet. 


Jag valde som vanligt skogen på morgonens promenad. Det var så fridfullt och stilla. Lite magiskt när solen värmde på frosten. 


Benji klarar (för det mesta) av att sköta sig och får gå lös där jag vet att han inte stör fåglar och annat vilt. Det är en känslig tid i naturen och man måste följa jaktlagen. Nike däremot är en kille som gärna tar jakten i egna händer, så att säga, och får gå kopplad. "Man ska hunden kopplad på sådant sätt att den inte stör ........."

Benji är kopplad med rösten och Nike med koppel.